Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Ellenőrzik a Tesco-áruházakat

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte, hogy hétfőtől ellenőrizzék az összes magyarországi Tesco-áruházat - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája az pénteken az MTI-vel.
Az átfogó vizsgálatot azt követően rendelte el a miniszter, hogy sajtóhírek szerint több Tesco-áruházban nem tartják be a higiéniás előírásokat, s emiatt sok helyen rágcsálók telepedtek meg az üzletekben.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei ezért átfogó vizsgálatot indítanak, hogy megbizonyosodjanak arról, igazak-e a sajtóban megjelent hírek, illetve a Tesco áruházakban betartják-e az előírásokat.

Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása. A jogszabályok értelmében valamennyi élelmiszer-vállalkozónak hatékony rovar- és rágcsálóirtási programot kell alkalmaznia a telephelyén, illetve az üzletében - tartalmazza a minisztériumi közlemény.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. 4Angel 2011. május 22. 14:28
  „Én kb.. 10 éve egy cukrászdába dolgoztam , jött a köál , és be se jött ajtóba oda adták neki a pénzt !!!”
 • 28. macs 2011. május 08. 16:55
  „25. meska,
  " az alap az, hogy eldugjuk a tejet meg a kenyeret hátra, hogy amíg odaér a vevő, megteljen a kosara hülyeségekkel."
  Bocs, de én mindig úgy gondoltam, hogy felelősen gondolkodó emberek vagyunk, akik tudják, hogy mennyi pénzük van, mire van szükségük, mit szeretnének vásárolni. Amennyiben ez az állítás nem igaz, akkor bocsi, mindenki azt csinál, amit jónak lát, csak ne kenje másra, a saját hü...ségének következményeit.
  Nem lehetséges, hogy a raklapot a vevőre toló alkalmazott, csak jó néhány vevőt utánoz?”
 • 27. meska 2011. május 07. 19:55
  „Árukapcsolás. A horrorkönyvek mellé a az inox hentesbárdok? A pálinkaosztályra műanyag rókázósvödör? A tévék mellé felhúzhatós szerelő? Mér nem menetem el ilyen berendezőembörnek...kaszálhatnék, és kérnék a biztonságiaktól egy felvételt a keresgélő vevőhangyákról...;) /meg az igaziakról is/”
 • 26. THE 2011. május 07. 19:32
  „Nem beszéve arról, hogy gusztustalanul oda vannak téve a csokikhoz a játékautók, és fordítva...”
 • 25. meska 2011. május 07. 16:45
  „Macs ez így van, az alap az, hogy eldugjuk a tejet meg a kenyeret hátra, hogy amíg odaér a vevő, megteljen a kosara hülyeségekkel. Az összes többi cafrang , hülye szívatás. De ez most valami egész nagy játék ott, gondolom, valaki mint értelmi szerző nagyot kaszál. A vevők, és az eladók meg szitkozódnak. De: továbbra is azt állítom, hogy ha már nem zár be, ezt az átalakítást éjszaka illene csinálnia - csakhogy amilyen kisstílű cég, még az éjszakai pótlékot is fösvény kifizetni. Marad a ´hoppá, megint rátoltam a vevőre a raklap kempingszéket´-stílus. Megalázó.”
 • 24. macs 2011. május 07. 15:46
  „18. szöszi,
  mindaz, amit leirtál a Tesco magyar alkalmazottainak és az üzlet menedzsmentjének a trehányságát bizonyítja. Ennyi,és nem több!!!

  22. meska,
  az áruk forgatásának egyetlen oka van, a vevők ne megszokásból mozogjanak az üzletekben. Figyeld meg, szinte minden üzletben mozgatják az árút.”
 • 23. vidi32 2011. május 07. 15:41
  „Most már nem csak ,,madaras" hanem egeres Tesco is van.”
 • 22. meska 2011. május 07. 13:30
  „Jozko ez a fajta felújítás nem "kis kényelmetlenség", hanem nagy, a nyereségéhséget, mint tescos-filozófiát bemutató pofátlanság. Ezzel a módszerrel lenézik a vásárlóikat, holott belőlük élnek. Tegnapelőtt meg is fogadtam, hogy ilyen vásárlási körülmények között nem hagyom náluk a pénzem. ...és akkor a raktárban még nem is jártam...;) :)”
 • 21. jozko 2011. május 07. 11:46
  „Nem tűnt fel a hozzászólók egy részének, hogy a "nagy" Tescót éppen teljesen átalakítják?
  Közben-megszorításokkal, kis kényelmetlenséggel üzemel.

  A jár még valaki a Tescó-ba vásárolni kérdés : símán nagyképűség!”
 • 20. meska 2011. május 07. 11:22
  „A szegedi Tesco-hipermarketben Ti még megtaláltok valamit? :) Tegnapelőtt a tejet kerestem a fősorról, és nem láttam! Hátrakanyarodva a tojások felé megkérdeztem az eladót, aki engem hülyének nézve unottan mutatott egy oldalbejáróra... . Nem lepődök meg azon, hogy a kenyérnél van a cd, az se borít ki, hogy a ruhaosztály előtt az energiaital, a sajt helyén a hús, de legalább segítsenek a mörcsik, tudom, hogy nehéz az életük, de szerintem azért is vannak, hogy útbaigazítsanak.”
 • 19. szeti 2011. május 07. 10:58
  „persze, jó ez, de aztán jön a csúszópénz, és meg is áll az ajtóban a köjálos, a tecsónál így szokott menni...”
 • 18. szöszi 2011. május 07. 10:03
  „Nagyon helyes! A Tesco egyenesen náhány helyen undorító! A zöldségeknél rendszeresen érezni rothadó szagot, mint mikor már jó folyós pl. a krumpli, és jó büdös. A hentespult még haggyán, bár sokszor olyan csirkét tesznek ki, hogy 5 cm hosszú tollak vannak a szárnyon meg a combon... nem tudom ezt mégis hogy képzelik. Ennyi erővel akár úgy ahogy van, elvágott nyakkal véresen és tollasan is kilehetne pakolni a pultba. De a pult túloldalára és hátra a hentesekhez nem biztos hogy beszeretnék betekintést nyerni. A pékség is ocsmány lehet, ha belegondolok hogy az egerek mennyire szeretik a gabonaféléket, lisztet, ilyesmit, lehet hogy nem is kéne több pékterméket vásárolni? Na, kenyeret eddig sem olyat vettem amit ott sütnek... Vagy lehet hogy piacra dobják a sült egérrel töltött baguettet??? Hmmm, pizzaszósszal mennyei :):):) De összeségében is mocskos az egész áruház. A felvágottak hányingert keltően barnák és száradtak, és van pofájuk azt kitenni a pultba! Amúlkor kértem a hölgytől , hogy vágjon másik rúdból nekem csabait, azt mondta nem lehet. Azután kértem hogy egészbe szeretnék felvágottat 30 dkg-t, nem szelve, azt mondták azt sem lehet. Akkor nem vásárolunk, van más bolt is szegeden...”
 • 17. buhamama 2011. május 07. 09:44
  „Nagyon helyes,csak nézzék meg a zöldség osztályt milyen,rendetlen Budapesten tömve van és szépen vannak kirakva a gyümölcsök,hogy vágyakozva bele lehet harapni, vagy muszáj belőle venni.Na meg most semmit se találunk úgy fel forgatták,össze vissza van minden.”
 • 16. VásárhelyiÁgi 2011. május 07. 09:38
  „Néhány éve a miskolci Tecsóban verebeket láttam a pékáruk körül.”
 • 15. airwaves 2011. május 07. 09:20
  „Minek? A kiskereskedőket már úgyis agyonvágták! Különben is. Van az a pénz...”
 • 14. fájt 2011. május 07. 08:09
  „Nem akarom a TESCO-t védeni, de sajnos ez minden áruházban előfordul! Nem csak itt! Szerintem ennek a cikknek inkább úgy kellett volna szólnia, hogy ellenőrzik az összes nagy áruházat, hogy ne forduljon ilyen elő!Mondjuk attól még elő fog! Lehet látni hiányosságokat egy Pennybe, egy Corába vagy akár egy Tescoban is!
  "Megy még valaki a Tescoba vásárolni?" kérdésre a válasz: Igen! Rengetegen vásárolnak ott, és szerintem ezzel semmi baj nincsen! Amúgy én úgy gondolom a legnormálisabb a móravárosi...”
 • 13. THE 2011. május 07. 07:50
  „A héten aki Kedden kora este vásárolni volt a nagy tesóban, az egy fura közjátéknak lehetett részese. Egy fekete színű közepes méretű kutya rohangált az eladótérben, amit egy idősebb biztonsági őr próbált megfogni, kikergetni, sikertelenül. Szerintem aki látta, jól szórakozott. :) Higéniai szempontból viszont szerintem egy fekete pont, hogy be tudott jutni, mert az élelmiszer részlegen is szaladgáltak, valamint bárkit megharapott volna, tuti nagy botrány lenne. Kíváncsi vagyok mennyi ideig tartott, de amíg én ott voltam, kb 30-40 perc, addíg még nem volt vége.”
 • 12. kekeczke 2011. május 07. 07:45
  „a tescoba jár még valaki vásárolni?”
 • 11. Csiga 2011. május 07. 06:09
  „Sehol nem tartják be, csak mivel ez a cikk megjelent, ezért most mindenhol makulátlan lesz minden, amíg a buli le nem megy.”
 • 10. SWIFTMAN 2011. május 07. 05:48
  „Sehol nem tartják be.”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a különadó visszamenőleges hatályát

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a 98 százalékos különadóról szóló törvénynek azt a szabályát, amely szerint a különadót a 2005. január 1-jét követően megszerzett jövedelmekre kell alkalmazni. Tovább olvasom