Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Előnyösebb végrehajtás: az adós is hozhat vevőt

Csongrád megye - Az adó-végrehajtási eljárásban a legérzékenyebb pont a lefoglalt vagyontárgyak, ingóságok, ingatlanok árverése.
Kevesen tudják azonban – áll a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának tájékoztatójában –, hogy a kényszerértékesítés e fajtája mellett lehetőség nyílik árverésen kívüli, de árverési vétel hatályával történő értékesítésre is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adós hozza a vevőt, és a kölcsönösen megállapított értéken – amely az adóhatóság által megállapított becsértéknél nem lehet alacsonyabb – történik az adásvétel a végrehajtó jelenlétében. Az értékesítésről az adós, a vevő és a végrehajtó által aláírt jegyzőkönyv készül, amely a szerződést helyettesíti. Ez az eljárás mindenképpen előnyösebb az adósnak, mivel a vagyontárgyat az általa választott félnek adhatja el. Ezen túlmenően magasabb vételár érhető el, mint az árverésen, az adós akár a teljes tartozását ki tudja fizetni: így a végrehajtási eljárás megszűnik ellene.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. július 17. 12:15
    „Mennyivel jobb és célravezetőbb lenne, ha végre tisztességes fizetést kapnának és konszolidált árakat kellene fizetni a magyar polgároknak, legalább annyira, mint az uniós tagországokban! Ott a banki indexálási trükk ismeretlen fogalom, és nálunk Magyarországon épp ezért váltak fizethetetlenné a lakás-gépkocsi-és jelzáloghitelek! A devizát nem is látott "devizaalapú"-nak elnevezett banki csalássorozat, mely 2003 óta tart, legalább1 millió embert sodort a teljes csőd felé,miközben a bankok - úgy mint annak idején a tankok! - totális erőfölényben vannak.Nos, ezt az erőfölényt kell megszüntetni és szinte mindenki számára fizethetővé válnának a kapott forinthitelek -hiszen erről szól a "devizaalapú"-nak nevezett banki mese!- és nem kellene sem az ügyfélnek, sem a hitelező banknak a fizetési ellehetetlenülés miatt aggódniuk és értelmetlen végrehajtásokra sem kellene,hogy sor kerüljön! De mikor ébred mér fel végre az erre illetékes, mondjuk pl. a Magyar Bankszövetség, a pénzügyi kormányzat? Ugye nem a lakosság teljes tönkretétele a végső cél, mert ha nem, akkor bizony itt lenne az ideje, de azonnal a rendezésnek! Ugye van rá kormányzati és pénzügyi akarat?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a kukorica a forróságban

Csak az öntözött területeken terem kukorica, máshol kiégett, megsült a termés a kánikula miatt. Tovább olvasom