Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Emelkedhetnek a forinthitelek kamatai

Mintegy másfél százalékkal emelkedtek a kamatok a bankközi pénzpiacon, ezért hasonló mértékben nőhetnek a vállalkozási hitelek kamatai is, azok zöme ugyanis a jegybank által számított bankközi referencia-kamatlábhoz (Bubor) kötődik - ismerteti a szerdai Világgazdaság.
A gazdasági napilap cikke szerint az elmúlt év első tíz hónapjában mindössze 0,25 százalékponttal, 6,1 százalékra nőtt a háromhavi Bubor értéke. November folyamán azonban 0,9 százalékponttal, 7 százalékra ugrott meg a referencia-kamatláb. Ezt decemberben 0,24, január első felében pedig további 0,4 százalékpontos növekedés követte, így már 7,64 százalékra nőtt a kamatláb.

A vállalkozások finanszírozási költségei erősen függnek a bankközi referencia-kamatlábak értékétől, mert a bankok többnyire a Bubor meghatározott futamidejéhez kötődő kamatot kérnek a nekik nyújtott hitelek után.

A jegybank felmérése szerint a vállalatok tavaly a harmadik negyedévben átlagosan 8,5 százalékos kamat mellett juthattak hitelekhez - ismerteti a Világgazdaság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint kedd estére: 308 körül az euró

Széles ingadozások után kedden estére lendületes erősödésnek indult a forint. Az eurót este hat… Tovább olvasom