Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Erősödött a forint szerdán

Viszonylag nagy ingadozás mellett erősödött a forint szerdán: az eurót délután 275,29 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 276,16 forint után.
A forint árfolyama 274,50 és 276,10 forintos euró jegyzések között ingadozott, követve a nemzetközi hangulat, az euró/dollár árfolyam alakulását. Hasonlóan alakult a lengyel zloty árfolyama is, 3,9545 és 3,9815 zloty közötti euró jegyzésekkel.

Az euró/dollár és az euró/svájci frank árfolyam stabilizálódott keddről szerdára virradóra, de az európai kereskedés kezdete után a délelőtti órákban az euró ismét meredeken gyengült a két, válságos időkben hagyományosan befektetési menedéknek tekintett devizával szemben.

Délelőtt az ír mentőcsomag és a koreai feszültség eszkalálódása által keltett aggodalmak még elég erősnek bizonyultak ahhoz, hogy kioltsák számos pozitív európai makrogazdasági adat, például az ifo német gazdaságkutató intézet szerdán közzétett hangulatindexének pozitív hatását. Az ifo novemberi üzleti hangulatindexe a várnál nagyobb mértékben emelkedett és elérte a válság előtti szintet.

Az aggodalmakat a szuverén adósságszolgálati problémák terjedéséről az euróövezet perifériáján csak tovább fűtötte az, hogy szerdára virradóra a Standard and Poorís "AA mínusz"-ról két fokozattal "A"-ra csökkentette az ír szuverén adósság besorolását.

A szerdán délután közzétett néhány kedvező amerikai makrogazdasági adat - a heti munkanélküliségi kérelmek több mint két éve legalacsonyabb száma, valamint a személyi jövedelmek és kiadások növekedése - azonban már enyhítette a kockázatkerülést, és megnyitotta az utat a dollár gyengülése előtt.

Az euró a szerdára virradóra tartott 1,34 dollár körüli árfolyamról nap közben 1,33-ra, két havi mélypontra gyengült, majd délutánra ismét megközelítette az 1,34-es jegyzéseket. A svájci frankkal szemben az euró 1,333 svájci frank árfolyamról a délelőtt folyamán 1,3260-re gyengült, délután pedig 1,33 feletti jegyzésekre erősödött vissza.

A dollárt 205,80 forinton jegyezték szerdán délután 1,3384 dolláros euró jegyzés mellett, szemben a kedd délutáni 205,59 forintos és 1,3450 dolláros jegyzésekkel.

A svájci frank jegyzése 207,30 forint 207,82 forint, száz japán jen jegyzése pedig 246,92 forint 248,11 forint után.

Olvasóink írták

  • 1. frakk 2010. november 24. 18:17
    „Na holnap senki se lepődjön meg , ha heves Ft ingadozás indul meg a nap folyamán. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer

A keddi Financial Times arról írt, hogy Közép-Európa pénzszűke sanyargatta országai azért távolodnak… Tovább olvasom