Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Erste Bank: 157,6 milliárd forint veszteség 2011-ben

Negatív eredménnyel zárta 2011-et az Erste Bank Hungary Zrt., az előzetes, konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli szabályok alapján készült gyorsjelentés szerint a bankcsoport adózás utáni vesztesége 157,6 milliárd forint volt, az előző évi 109 millió forintos profittal szemben - közölte a bank csütörtökön.

A cég adózás előtti vesztesége a csoportszintű treasury és a helyi vállalati üzletág eredményével együtt 152,15 milliárd forint volt 2011-ben. Az üzemi eredmény 9 százalékkal növekedve 100,68 milliárd forinton zárt.

A bank mérlegfőösszege 3.253 milliárd forint volt, egy év alatt 9 százalékkal nőtt.

A közleményben a társaság elsősorban azzal magyarázza a negatív eredményt, hogy a makrogazdasági kilátások romlása, a kirívó piaci körülmények, a kedvezőtlen szabályozási változások, beleértve a végtörlesztés intézményének bevezetését, jelentős kockázati céltartalék növekedést eredményezett.

Ide kattintva tekinthetik meg, melyik Erste-bankfiókok zártak be idén év elején

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. március 01. 11:41
    „Az Erste Bank az, amelyik - többek között - a legtisztességtelenebb módon alkalmazta a banki indexálási trükk alapján a megduplázott "devizahitel" havi törlesztőrészletét! van még egy fontos közgazdasági definíció: a nyereség csökkenésének mértéke nem azonos a veszteség mértékével! Nem kellene talán már felesleges "sikolyszimfóniát" előadni, a nem létező "devizahitelt" még törleszteni tudó ügyfelein igen is jelentős nyereségre tettek szert a magyarországi "uzsoraszintet" alkalmazó bankok! Igaz amit Dr.Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász korábban egy televíziós interjújában elmondott: a bankok indexálási trükköt alkalmaztak ügyfeleikkel szemben, azaz nincs mögötte deviza! Már pedig nincs okunk kétségbe vonni Dr.Róna Péter, Makkos Albert és más neves közgazdász társaik állításait a banki indexálási trükkel kapcsolatban! A kérdés most már csak az: meddig lehet még ügyfeleket pénzügyileg tovább sanyargatni a mai napig meg nem szüntetett indexálási trükk alapján?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi győri üzeme Magyarország legvonzóbb munkahelye

Az Audit a MOL-csoport és a kecskeméti Mercedes-üzem követi a képzeletbeli dobogón. Tovább olvasom