Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Ezek az Erste-bankfiók zárnak be

Az Erste Bank Hungary Zrt. január 20-ig 184 bankfiókja közül várhatóan 43-at szüntet meg.

A január 20-ig megszűnő 41 Erste-bankfiók ügyfeleinek nem kell semmit tenniük, számlavezetésüket automatikusan átveszi egy másik bankfiók - közölte az Erste honlapján a megszűnő fiókok listájával együtt.

Arról, hogy a bezárás után melyik fiók lesz a számlavezető és hol van a legközelebbi fiók és ATM, a bank külön levélben értesíti ügyfeleit.

A 41 bankfiókból 18 Budapesten található.

Az Erste 2011 december elején jelentette be, hogy a jövő év első hónapjaiban megválik dolgozóinak mintegy 15 százalékától, 400-450 főtől és a 184 bankfiókja közül várhatóan 43-at bezár. A végső szám - a honlapon olvasható tájékoztatás szerint - 41 fiók megszüntetése.

A létszámcsökkentést a bank a december elején kiadott közleményében a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátásokkal, a hitelezés visszaesésével, a "kiemelkedően magas mértékű bankadóval" és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteséggel indokolta.

Jelasity Radován elnök-vezérigazgató akkor a közleményben hangsúlyozta: a tulajdonos, az osztrák Erste Group változatlanul fenntartja a magyar piac és ügyfelek iránti elkötelezettségét, azonban a bankpiac fékeződése miatt át kell értékelni a bankcsoport magyarországi középtávú kilátásait, és ennek megfelelően kell alakítani az üzleti stratégiát.

Az átalakítás nem kizárólag létszámleépítést jelent, hanem átfogó megújulást a stratégiától az ügyfélkapcsolatokon keresztül a kockázatkezelésig. A korábbi évek hitelezésen alapuló növekedését felváltja egy, a forrásgyűjtésre fókuszáló, az ügyfélkapcsolatok hatékony kiaknázásán alapuló banki tevékenység.

A megszűnő fiókok listájáért kattintson ide! >> 

Olvasóink írták

  • 1. LukSzusz 2011. december 31. 08:48
    „Anya ,kezdődik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közlekedés tarifái és a postai díjak is emelkednek január 1-jén

Emelkednek január 1-jén a többi között az energia, a közlekedés, a postai szolgáltatás árai és a… Tovább olvasom