Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Fájni fog az áremelés? Rezsikalkulátor 2012-re!

Gazdaság - Szinte minden drágult január elsejével. Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, mennyivel fizet többet a gázért, a villanyért vagy éppen a dízelért.
A januári áremelések hatását először a hó végén kézhez kapott számláinkon tapasztaljuk. A delmagyar.hu kalkulátorával most kiszámolhatja, számokban kifejezve mit jelent a drágulás 2012-ben. Sorra vettük a rezsielemeket, táblázatunkat használva ön is megtudhatja, mennyivel fog többet fizetni a bérletért, a gázolajért vagy éppen a gázért. Nincs más dolga, mint saját számait beírni a kalkulátorba, és konstatálni: 2012-ben is drágább az élet.

Összegyűjtöttük az áremelésről szóló híreket is, a százalékokat kedvelőknek. Még december 17-én megszavazta a közgyűlés a közszolgáltatások díjemeléseit, így Szegeden a parkolási díjak 5,9 százalékkal; a víz- és csatornadíj 2,56; a hulladékszállítás díja 8,1; a tömegközlekedési jegyek és bérletek 5,9; a temetkezési szolgáltatások díjai 4,5–5 százalékkal emelkedtek január elsejétől – még a tápai komp viteldíja is nőtt 4,3 százalékkal.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium december 29-én közölte, hogy emelkednek a lakossági energiaárak, az inflációt nem meghaladó mértékben: Szegeden a villany, a földgáz és a távhő ára is 4,2-4,2 százalékkal.

Az üzemanyagokat a novemberi dízel jövedéki adó emelés után „csak" az áfa emelés érintette. Az újév első napján a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt a 95-ös benzin 6, a gázolaj pedig 7 forinttal drágult.

A sok változás mit jelent a pénztárcánknak? Számolják ki kalkulátorunkkal, kattintsanak a Click to Edit gombra és írják be saját számaikat! Kommentben akár meg is oszthatják velünk. 
A táblázat nem tárolja adataikat, ha kilépnek belőle, visszaáll eredeti állapotába.

Olvasóink írták

 • 18. baratom 2012. január 06. 07:33
  „Kedves DobóI!

  A Fidesz két év más sem csinál, mint a saját diktaturáját építi és hazudik. Már régen be kellett volna fejezniük a visszafele mutogatást, mert senki sem kiváncsi erre. Előre kellett volna figyelni, de mostmár késő. A falnak vezették az országot.

  Lassan két év telt el. Mit csinált a Fidesz? Milyen eredményeket tud felmutanti a Fidesz?
  - Adókat emeltek, pedig az ellenkezőjét ígérték.
  - Tönkretették a befektetői kedvet Magyarországon.
  - Írtak egy választási törvényt, ami saját maguknak kedvez.
  - Csináltak egy saját maguknak kedvező médiatörvényt.
  - Összecsaptak egy alkotmányt.
  - Saját bábukat próbálnak mindenhova kinevezni.
  - Hazudoznak, játszadoznak az EU-val és az IMF-fel.
  - Elértéktelenítették a forintot.
  - Növelik az államadósságot.

  Nézzél már szét magad körül. Hacsak nem a Parlamentben ülsz, akkor látnod kellene, hoyg romokban az ország.
  Az árak az egekbe szöktek. Az emberek lassan nem lesz mit enniük.

  Ezt a mostani helyzetet CSAK és KIZÁRÓLAG saját magának köszönheti a Fidesz. Ezért ők és csak ők a felelőssek. Orbán, Matolcsy és az összes kormánypárti birka, aki csak nyomogatja az igeneket a Parlamentben. Nekik köszönhetjük a mostani helyzetet.
  <>”
 • 17. tamaska93 2012. január 05. 22:20
  „"I don´t want to live on this planet anymore" erre kb ennyit lehet mondani”
 • 16. Monthechristo 2012. január 05. 12:57
  „Elnézést,olvasatlan reagálnék a címre.....Honnan gondolják,hogy "fáj"az áremelés???Ebben az országban csak a fizetésből,és bérből élők szívnak általában és már az is "megszokott"ügy hogy általában a jövedelmünk meg nem igazodik az egyoldalú többletköltségekhez,bírja ez a sok vágni való "gyapjas"az sem gond ha a kaja a gyógyszer,az áram,a gáz,a víz a szemétszállítás,az iskolai költségek elhúztak a ..."sánkiba"::))Gyomor illetve-NYoMOR-forgató az amit csinálnak ott a kétharmados Cosanostrások,.....meddig még-kérdezi Ákos a dalában és én csak úgy mezei állampolgárként,netán ne ajánljuk fel esetleg a megmaradt nyomorult forintjainkat hogy még jobban elássanak minket???”
 • 15. macs 2012. január 05. 12:49
  „8. DobóI,
  igazad van! Ez volt a múlt, de mintha azt igérték volna, hogy minden másként lesz, csak akarni kell. :-)
  Egyébként, ha az energia szektor magyar kézbe kerül, akkor a beszerzési ár alatt fogják adni az áramot, gázt? Vagyis önként és dalolva veszteséget fognak termelni? Szerinted az MVM-től vásárolható áram árában nincs profit? Nem hiszem.”
 • 14. Én2 2012. január 05. 12:04
  „krampampuli-mi a francot nem értessz abból, hogy az élelmiszerüzetek polcain lévő árúk árát mind megemelték.Jó Neked ha nem vetted még észre.”
 • 13. klj-54 2012. január 05. 11:56
  „"A proletár csak a láncait veszítheti el,
  de egy egész világot nyerhet!"”
 • 12. X_Y 2012. január 05. 11:10
  „10. Mike3

  az államadósság : az utóbbi 1,5 év alatt ???? - FIDESZ
  az országunkat --ki bóvlizta le ?? -FIDESZ
  ki járatta le az egész világ előtt ??? - FIDESZ

  :)”
 • 11. spiler 2012. január 05. 10:52
  „qllancs áremelkedések mindig jan.1-én kezdödtek KORMÁNYOKTÓL FÜGGETLENÜL”
 • 10. Mike3 2012. január 05. 10:45
  „az államadósság : az utóbbi 1,5 év alatt ???? - IMF
  az országunkat --ki bóvlizta le ?? -Goldman Sachs
  ki járatta le az egész világ előtt ??? - IMF”
 • 9. Lótusz9 2012. január 05. 10:39
  „Szerintem, minden pénzt vegyenek el tőlünk, és hagyanak pusztulni !!!!! Nem fedezi a bevételt a , kiadásokat, marad annyi, hogy épen nem hal éhen az ember mert napi 1 ebédre azé "telik" !!!”
 • 8. DobóI 2012. január 05. 10:38
  „5. Qllancs 2012.01.05. 09:05

  Mennyi Cavinton-hiányos szólal itt meg: Nem emlékeznek Lendvai szipirtyó "Nem lesz gázáremelés " igéje után folyamatosan emelték az energia árakat, GyF nagy vallomása ut5án már évente többször. No meg arra is kellene emlékezni, ki adta el a magyar energia szektort külföldi kézben, azok meg persze hasznot akarnak..”
 • 7. racionalitás? 2012. január 05. 09:47
  „de a lényeg...szegény nyugdíjasokkal-beteg társainkkal mi lesz?”
 • 6. racionalitás? 2012. január 05. 09:46
  „Néhány blog már külföldön is nem éppen humánus ellenállásra szólít fel----számoljunk....NEKEM NINCS JITELEM SZERENCSÉRE-----DE:aki 2010 előtt vett fel hitelt és nem tud előtörleszteni kp-ban...a ft hitel az öngyilkosság 2!!!!...az közel dupláját fizeti tőkében-mint a kezdetekkor.....nagyon sok százezres léptékben fogják bukni a zemberek a lakást és a kocsit....ha nincstelenek lesznek viktátor jóvoltából...majd finomkodni fognak???????sajna nem...a rendőr swem fogja kordonnal védeni őket---mert nem kap fizut.....az orvos sem és a tanár sem......lesz itt szép világ..........ha hiteles csapat jön helyettük-gyorsan minden vissza fog állni----de nem lennék a fideszes képviselők és családtagjaik helyében.....a közutálat erős tud lenni.............talán maldiv-szigetekre....lesz gyakorló célpont az iszlám szélsőségeseknek.”
 • 5. Qllancs 2012. január 05. 09:05
  „T. 3. ... nem a fityesznek köszönhetjük : és a 25 % áfa---27 % ra emelése ??, az államadósság : az utóbbi 1,5 év alatt ???? az országunkat --ki bóvlizta le ?? ki járatta le az egész világ előtt ???
  Ezek az elmúlt 1,5 év alatt TÖBB KÁRT csináltak mint előtte 21 év alatt !!!!!!!”
 • 4. Krampampuli 2012. január 05. 08:57
  „2. Én2 2012.01.05. 08:04
  Az élelmiszer üzletekben már minden jóval drágább. Nekik könnyű megélni.

  - igen az élelmiszerüzleteknek nagyon jó. Nekik nagyon könnyű. Éljenek az élelmiszerüzletek! :D Ezt hogy is gondoltad pontosan..? :)”
 • 3. spiler 2012. január 05. 08:16
  „EMBEREK azért már lázár úr nem olyan harcias mint a mult évben,az IMF -hez kell fordulniuk.....már megyeznének,reméljük NEM AKARNAK ÁLLAMCSŐDŐT,SZÉPEN TELJESIT AZ EURÓ IS-legalább akik külf. dolgozó magyarok ha hazajönnek jobban éknek
  MINDEN ÉVBEN DRÁGUK MINDEN EZT NEM A FIDESZNEK KÖSZÖNHETJÜK,vissza kell emlékezni mindig igy volt.”
 • 2. Én2 2012. január 05. 08:04
  „Az élelmiszer üzletekben már minden jóval drágább. Nekik könnyű megélni.”
 • 1. Besenyő_Pistabácsi 2012. január 05. 07:11
  „Nem fáj ez hisz nagyjaink kitalálják és meghatározzák, hogy mennyiből kell megélni, nekünk és nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végtörlesztés: indul a visszaszámlálás

December 30. óta már nem lehet bejelentkezni a rögzített árfolyamú végtörlesztésre. Tovább olvasom