Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Felfüggesztik az Est Lapok kiadását

Az ingyenes lapcsalád az utóbbi évben veszteségesen működött a csökkenő belső fogyasztással párhuzamosan beszűkült magyar hirdetési piacon.
Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. felfüggeszti az országos Est Lapok magazinok kiadását - tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján.

A cégcsoport ezt azzal indokolta, hogy az ingyenes – kizárólag a reklámokból fenntartott – lapcsalád az utóbbi évben veszteségesen működött a csökkenő belső fogyasztással párhuzamosan beszűkült magyar hirdetési piacon, és a hagyományosan legerősebb év végi időszak előrendelései sem azt jelzik, hogy jelenleg gazdaságosan működtethető lenne.

A döntés a fővárosban megjelenő Pesti Est működését nem érinti, a lap a jövőben is a megszokott formátumban, míg az est.hu és a mobilEST továbbra is országos programadatokat kínálva a digitális csatornákon várja olvasóit és felhasználóit - írja közleményében a társaság.

A cégcsoport januárban hasonló okokból már felfüggesztette a budapesti EXIT Magazin kiadását.

A média területén tevékenykedő Est Media 2012-ben 1,071 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az előző évi 1,26 milliárd forint után. Adózás utáni vesztesége 3,24 milliárd forintra nőtt a 2011. évi 2,22 milliárd forintról. A veszteség növekedése a társaság értékelése szerint a Sziget Kft.-részesedés, valamint a nem médiatevékenységhez kapcsolódó más befektetések értékesítése kapcsán elszámolt árfolyamveszteségnek tudható be.

A társaság közgyűlése június 14-én az alaptőke leszállításáról döntött, saját tőkéje ugyanis a jegyzett tőke kétharmada alá csökkent a 2012. december 31-i mérleg szerint. A jegyzett tőke a közgyűlés döntése szerint 3,959 milliárd forintról 198 millió forintra csökkent.

Az Est Media részvények a tőzsde standard kategóriájában forognak, a papír záróára október 3-án 14 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 29, a legalacsonyabb 12 forint volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vélt 30 helyett a családok csupán 13 százalékának van devizahitele

A mentőcsomagot a magyarok többsége támogatja, de nem minden áron - 80 százalék megosztaná a… Tovább olvasom