Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Felpörög a PénzSztár - ezerből száz középiskolás csapat maradt

Már a regionális középdöntő a tét a középiskolás pénzügyi-gazdasági versenyen A fővárosban és a 19 megyében 100 csapat küzd a 28 továbbjutó helyért.
November 7-én, csütörtökön délután egy időben, 14-16 óra között 100 négyfős, 14–20 éves középiskolásokból álló csapat méri össze a tudását Budapesten és a 19 megyében, hogy eldőljön, melyik 28 csapat kerülhet be a PénzSztár nevű, Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny két hét múlva, november 21-én hét helyszínen megrendezendő regionális középdöntőjébe.

A versenyt szervező TAS-11 Kft. és a 10 támogató cég várakozásait felülmúlóan regisztrált 1120 csapat közül 950 elindult és 895 sikeresen be is fejezte az októberben megrendezett többfordulós internetes előselejtezőt. Ennek eredményeként 100 csapat küzdhet tovább a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fődíjért.

A Budapesten és a 19 megyében egyaránt 5-5 csapat részvételével november 7-én megrendezendő selejtezőben mindenhol egyszerre folyik a verseny, teljesen azonos feladatokkal. A zsűrinek nincs lehetősége szubjektív ítéletre, ilyen feladatok nem szerepelnek ebben a fordulóban. A játék során szerzett pontszám alapján a budapesti és a megyei győztesek, vagyis összesen húsz csapat biztosan bekerül a regionális középdöntőbe.

Rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, valamint a közép-magyarországi régióból a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett csatlakozik a mezőnyhöz. Összesen tehát 28 csapat jut be a regionális középdöntőbe.

A verseny tisztaságáért minden helyszínen háromfős zsűri felel, melynek elnökei a gazdasági élet neves szereplői:

- Budapesten Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója,
- Szegeden Vízkeleti Sándor, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének elnöke, a Pioneer Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója,
- Győrött Balázs Árpád, a PwC Magyarország partnere.
 
Az eredményeket a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen, valamint a médiapartner eduline.hu oldalán lehet részletesen elolvasni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősen visszaesett a karácsonyi cégajándékozás

A megkeresett cégek alig ötöde ajándékoz karácsonykor, míg 10 éve még kétszer ennyi cég költött reklámajándékra - derül ki egy országos kutatásából. Tovább olvasom