Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Figyelem! Újabb bevallási határidő közeleg

Az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyeknek és az áfafizetésre kötelezett társasházaknak február 25-ig kell beadni adóbevallásukat.
Újabb bevallási határidő közeledik, az adóhatóság hétfőig, azaz 2013. február 25-ig több százezer bevallást vár.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint az egyéni vállalkozók, az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyek a 1253 számú, az áfafizetésre kötelezett társasházak a 1241 számú nyomtatványon (elektronikus űrlapon) nyújthatják be személyijövedelemadó-bevallásukat február 25-ig.

Az evaalanyok többségének - az egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető betéti és közkereseti társaságoknak - szintén február 25-ig kell a 1243 számú nyomtatványon bevallást benyújtaniuk.

Az esetleges adókötelezettséget is 2013. február 25-ig kell megfizetni - hangsúlyozza a NAV.

Az a nonprofit szervezet, amelynek 2012-ben nem volt vállalkozási tevékenységből származó bevétele, és ezzel kapcsolatosan költséget, ráfordítást sem számolt el, a társaságiadó-bevallás benyújtása helyett - bevallást helyettesítő nyomtatványon - nyilatkozatot tehet, amellyel teljesíti bevallási kötelezettségét. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy a 1201-es bevallás főlapjának (E) blokkjába tesz egy "X"-et.

Azok, akik az Ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton adják be bevallásukat, elkerülhetik a felesleges sorban állást - hívja fel a figyelmet a NAV.

Bővebb információ itt érhető el!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kábítószerfogások és a sikeres pénzügyi felderítések éve a NAV-nál

Másfél tonna kábítószert, 7,5 millió szál cigit foglalt le a NAV tavaly a régióban. Tovább olvasom