Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Fitch: Magyarország csak készenléti IMF-megállapodásra számítson!

A Fitch Ratings a magyar adósosztályzatok pénteki leminősítéséhez fűzött londoni elemzésében közölte: várakozása szerint a készenléti jellegű IMF-megállapodás az egyetlen egyezménytípus, amelyre Magyarország reálisan számíthat.
A hitelminősítő szerint még ha meg is születik az egyezség a valutaalappal, "kétségek maradnának fenn azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány alá tudná-e vetni magát a (megállapodás) szigorú feltételrendszerének, tekintettel gazdaságpolitikájának eddigi kiszámíthatatlanságára, és arra, hogy az előző IMF-program 2010 júliusában idő előtt véget ért".

Jóllehet a kormánypárti többség az eurójegybank (EKB) javaslatainak zömét belefoglalta az MNB-ről szóló törvénybe, azonban változatlanul hagyott olyan kitételeket, amelyek a Fitch Ratings meglátása szerint csorbítják a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét.

Mindemellett a januárban életbe lépett új alaptörvény a gazdaságpolitika kulcsfontosságú elemeinek - például az adóztatásnak - a módosítását kétharmados parlamenti többséghez köti, és ez szűkíti a jövőbeni kormányok költségvetési kiigazítási mozgásterét - áll a hitelminősítő pénteki elemzésében.

A cég szerint mindezek következtében növekedett a fontossága egy új IMF-megállapodás időbeni megkötésének, ugyanakkor bizonytalanabbá váltak egy ilyen egyezség elérésének kilátásai.

A Fitch Ratings közölte, hogy újabb leminősítéshez vezethet, ha nem sikerül "időben" megkötni egy "megfelelő" IMF-megállapodást.

Olvasóink írták

  • 2. papika56 2012. január 06. 16:51
    „Más T vizsgálták ki a legdemokratikusabb ország. évente.
    2011. 1, Norvégia 9,8 pont Magyo. --tavaj : 43, volt --7,21 ponttal, MA : 2011. ben --49. lettünk !!!!!
    -6 helyett csúsztunk le 1 év alatt !”
  • 1. igazságkereső 2012. január 06. 16:25
    „Jó reggelt kedves Fitch Ratings! Miniszterelnök úr mintha korábban is erről beszélt volna, most Önök feltalálták a spanyol viaszt, pedig annak gyára van. Egyébként a manipulatív játékukat igazán be is fejezhetnék már, szemmel látható, hogy semmi összefüggés nincs már semmivel Magyarországgal szembeni eljárásukat illetően! Bizony jó lenne, ha már egy nagyon komoly szervezet Önöket is, a hitelminősítőket is minősítené, mert amit Önök művelnek, az túl megy minden határon, így a józan ész határán is.Ha a nemzetközi térképére volnának szívesek tekinteni, láthatnák azt is, hogy van még Magyarországon kívül más ország is! Lehet játszadozni másokkal is, vagy mások talán még képesek lennének orrba is vágni a láthatóan tisztességtelen játékot?!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi adóbevallást is készítenek a Mérlegnél

Az év középvállalkozása kategóriában 2011-ben a mecénások a szentesi Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelőirodának ítélték oda a Presztízs díjat. Tovább olvasom