Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Folytatta erősödését a forint

Kedvező nemzetközi befektetői hangulatban erősödött csütörtökön a forint: az eurót délután négy órakor 283,83 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben.
Szerdán délután 284,05 forinton állt a jegyzés, de az éjszaka folyamán 285-ig is visszagyengült a forint, csütörtök délelőtt pedig megközelítette a 286-ot.

A dollárt 220,21 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben csütörtök délután 1,2894 dolláros euró árfolyam mellett. Szerdán délután a dollárt 221,55 forinton, az eurót 1,2827 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 211,11 forint 210,83 forint után, 100 japán jent 253,51 forinton jegyeztek 254,37 forint után.

Csütörtökön az euró erősödésének, a piaci kockázatvállalási hajlandóság javulásának kedvező hangulat uralkodott a nemzetközi piacokon.

Az euróövezeti stressz-teszt pénteken nyilvánosságra kerülő eredményéről bizakodó vélemények láttak napvilágot és a csütörtökön közzétett euróvezeti makrogazdasági adatok is bizalomra adtak okot a gazdasági fellendülés alakulását illetően: júliusban gyorsult a növekedés az euróövezeti feldolgozóiparban és a szolgáltató szektorban egyaránt, májusban pedig tíz éve a leggyorsabb ütemben nőttek az új ipari megrendelések az euróövezetben.

Az új ipari megrendelések növekedésében Magyarország is tiszteletre méltó helyet vívott ki magának: a 27 tagú EU-ban a harmadik helyezést érte el májusban 40,6 százalékos növekedéssel.

A hét eleje óta a forint erőteljes ingadozásokkal tűzdelt folyamatos erősödéssel nyerte vissza a hét végén elveszített árfolyamának nagy részét. Az eruó jegyzése hétfőre virradóra emelkedett 290 forint fölé a magyarországi hitel-felülvizsgálatot végző IMF-EU küldöttség idő előtti távozását követő piaci reakció hatására.

Az eurót utoljára tavaly májusban jegyezték 290 forintos árfolyam közelében.

A kereskedők a hét hátra lévő részében is a forint ingadozással tarkított mérsékelt erősödését várják, igazolva azokat a véleményeket amelyek "túlreagálásnak" minősítették a forint hét végi gyengülését.

Olvasóink írták

  • 1. történész 2010. július 22. 19:15
    „Az eddigi szocialisták tönkreverték országunkat írogató politikai sallangoknak ajánlom:
    Orbán Viktor mai, Angela Merket társaságában tett kijelentése, melyet a Független Hírügynökség a következőképp tolmácsolt: Magyarország azzal amit az elmúlt egy évben csinált, "lassan világbajnok lesz kiadáscsökkentésben." Ez az egy félmondat egy vérprofi politikustól egyfajta önkéntelen elismerés a tavalyi és idei első féléves költségvetési fegyelemért és gazdálkodásért, ami ha nem is teljes mértékben és minden tekintetben, de legalább részben jóvátétel lehet az összes érdemtelen támadásért, csontvázbizottságosdiért, a valós eredmények korábbi elvitatásáért. Ezt a fajta spontán jóvátétel ehelyütt szeretném megköszönni.

    http://oszkopeter.blog.vg.hu/2010/07/21/koszonet/
    Kérdés akkor most Német o-ban vagy a választásokon hazudott a vezér ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forint erősödött szerda estére reggelhez képest

Erősödött a forint szerda estére a reggeli euróárfolyamhoz viszonyítva, de gyengült a szerda… Tovább olvasom