Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Győrffy Balázst választották az új Nemzeti Agrárkamara elnökévé

Az elnököt titkos szavazással választották, csakúgy az új Nemzeti Agrárkamara alelnökeit is.
Győrffy Balázst választották - titkos szavazással - a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (új Nemzeti Agrárkamara) országos elnökévé, az új köztestület országos alakuló küldöttgyűlésén csütörtökön Budapesten - jelentette be Balogh Zoltán, az új Nemzeti Agrárkamara etikai bizottságának tagja a küldöttgyűlés utáni sajtótájékoztatón.

Közölte azt is, hogy a küldöttgyűlésen résztvevő küldöttek megválasztották az új Nemzeti Agrárkamara alelnökeit. Zászlós Tibor lett a mezőgazdaságért felelős, Éder Tamás az élelmiszeriparért, ifjabb Hubai Imre a vidékfejlesztésért, Kis Miklós Zsolt pedig a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokért felelős - és egyben általános - alelnök.

Az új Nemzeti Agrárkamara elnöke kiemelte: olyan köztestület kialakítása a cél, amely a tagok számára sokrétű szolgáltatást nyújt, és ezért megéri a kamara tagjának lenni.

Győrffy Balázs hangsúlyozta: az új Nemzeti Agrárkara - a jogalkotó által kialakított - struktúrája helyet biztosít a magyar vidék minden szereplőjének, a termelőknek, a feldolgozóknak és a kerekedőknek egyaránt.

Az elnök elmondta, hogy az elnökből, valamint a négy alelnökből álló ügyvezető elnökség öt évre kapott mandátumot. A korábban megfogalmazott kritikai észrevételekre az elnökség munkával kíván válaszolni, és célja, hogy az új Nemzeti Agrárkamara integrátor szerepet töltsön be, amely nem megosztja, hanem összefogja a magyar vidéken élőket.

Ifjabb Hubai Imre elmondta: feladata összegyűjteni azokat az ötleteket, amelyek a vidékfejlesztés szereplőitől érkeznek, és közvetíteni a szaktárcának, hogy a jó elképzelések megvalósulhassanak.

 Éder Tamás arról beszélt, hogy a törvény erejénél fogva az élelmiszer-feldolgozók is tagjává váltak az új Nemzeti Agrárkamarának. Feladata az lesz munkatársaival együtt, hogy az élelmiszer-feldolgozók megtalálják helyüket az új köztestületben. A többi szereplőjével együttműködve pedig javuljon a termékpálya egészének versenyképessége.

 Zászlós Tibor a gyakorlati megközelítés fontosságáról beszélt, amely azt eredményezheti, hogy az agráriumban dolgozók, a vidéken elő emberek helyzete könnyebbé váljon.              

Olvasóink írták

 • 2. boros56 2013. március 30. 22:51
  „Ha nem ment önként gondoljátok megy kényszerből? Csináltak maguknak egy szervezetet, a kutya nem kérte őket rá.
  Jól ellesznek, fizetés, szakmai utazások, amik semmit sem érnek, mert nem értenek hozzá.
  Emlékszem, amikor szépreményű Kamarásaink kimentek Hollandiába és meglátták a teheneket januárban legelészni a mezőn. Kérdezték is, hogy ez hogyis van. Ridegtartás, volt a válasz. Nosza be is vezették itthon a nagy tapasztalatot. Szegény tehenek a minusz húsz fokban, képzelhetitek.
  Egyet felejtettek csak el, hogy Hollandiában, főleg nyugaton januárban zöldebb a fű, mint nálunk májusban és nemigen megy a hőmérséklet nulla fok alá.
  Na majd lesznek ezeknek is ötleteik.”
 • 1. szatyi 2013. március 29. 08:38
  „Ők lesznek az új komiszárok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Telekom tárgyal a lakossági energiaszolgáltatás feltételeiről

A vállalat nem tart igényt egyedi piaci feltételekre, azonban fontosnak tartja, hogy az azonos… Tovább olvasom