Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyulai prémiumtermékek iránt is van érdeklődés az orosz piacon

A kormány és az önkormányzat összefogásával sikerült a gyulai húsipart újjászervezni, további cél a hazai és a külföldi piaci megrendelések növelése.
Korábban Gyuláról csak turistaszalámit szállítottak Oroszországba, ám most a gyulai prémiumtermékek iránt is van érdeklődés az orosz piacon - mondta el a cég moszkvai bemutatkozásáról Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője pénteken sajtótájékoztatón.

A Gyulahús és a kaposvári Kométa Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár moszkvai látogatása során mutatatta be termékeit az orosz agrártárca vezetőinek és kereskedelemi cégnek. A két húsipari cégnek a Vidékfejlesztési Minisztérium adott lehetőséget a bemutatkozásra, a további keleti terjeszkedés elősegítésére.

Daka Zsolt elmondta: tárgyaltak jelenlegi és régi partnereikkel, és igyekeztek felkelteni újabb orosz kereskedelmi cégek érdeklődését. Az ügyvezető szerint a tárgyalások alapján reális az esély az exportpiaci részesedés érdemi növelésére Oroszországban.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kiemelte, hogy a kormány és az önkormányzat összefogásával sikerült a gyulai húsipart újjászervezni, további cél a hazai és a külföldi piaci megrendelések növelése. Úgy vélte, a Vidékfejlesztési Minisztérium diplomáciai segítsége, Budai Gyula államtitkár és Alekszandr Csernogorov agrár-miniszter helyettes közötti tárgyalások érdemben segítik a gyulai húsipar stabilitásának megőrzését.

A Gyulahúsnál a termelés február 10-én indult, a társaság a felszámolótól bérli a régi húsipar épületeit és eszközeit. Két hónap alatt három kamion húsipari terméket gyártottak az orosz piacra. A cég az idén 5,3 milliárd forint árbevételt tervez, ebből az export 1,7 milliárd forint. Az orosz piaci érdeklődés alapján az export várhatóan meghaladja a tervezett nagyságrendet. A társaság jelenleg Angliába és Csehországba szállít termékeket, és tárgyalásokat folytat horvát és a német megrendelőkkel is - tette hozzá Daka Zsolt.

Olvasóink írták

  • 2. dara 2013. április 13. 18:57
    „"Gyula polgármestere kiemelte, hogy a kormány és az önkormányzat összefogásával sikerült a gyulai húsipart újjászervezni". Ez így lészen Makón is. Egy cserép muskátli mellé egy szál makói csípős kolbász.”
  • 1. roxper 2013. április 12. 18:48
    „Most komolyan a ruszkik megfizetik ezt a túlárazott gyulait, akár 4-5e forintot is kiadnak kilójáért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: a munkanaphatás nagyította fel a februári ipari termelést

A munkanaphatás nagyította fel az ipari termelés csökkenését februárban - derült ki a Központi… Tovább olvasom