Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hárommilliárd a csúcs az APEH-adósok listáján

Vannak olyan cégek, amelyek nem milliókkal, hanem milliárdokkal tartoznak az adóhivatalnak. A csúcstartó majdnem hárommilliárddal adós, erre a bírság több mint kétmilliárd forint.
Az adóhiányos cégek elmúlt évi összesített listáján 446 olyan vállalkozás szerepel, amelyeknek hiánya meghaladja a százmillió forintot. Az összesítést a feketelista.hu készítette, az APEH által negyedévente nyilvánosságra hozott adatok alapján.

Az adósok közül sokan azért nem fizettek, mert nekik is tartoznak. A körbetartozás sokszor jelent problémát az adótartozások behajtásakor. Várszegi György, az APEH felszámolási és végrehajtási főosztályvezetője azt tanácsolja, hogy akinek ilyen problémája van, már az esedékesség lejárta előtt vagy röviddel azután jelentkezzen az adóhatóságnál és kérjen részletfizetési vagy méltányosságból csökkentési lehetőséget. Részletfizetést olyan társaság kérhet, ahol csak átmenti anyagi problémák vannak, és ennek kialakulásában nem felelős a kérelmező.

Az adóhivatal ezután alaposan átvizsgálja a cég helyzetét, ezért a kérelemben célszerű megnevezni azt a céget is, amelyik nem fizetett – mondja Várszegi György.

Több száz cégnél okoz problémát a körbetartozás, amelynek összege átlagosan ötszáz- és ezermilliárd forint között van - írta az MR1-Kossuth Rádió internetes honlapján.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2010. november 19. 13:32
    „Vang vagy Gyurcsány az elkövető?”
  • 1. mosómasa 2010. november 17. 14:12
    „Ezzel miért nem foglalkoznak a "tisztelt" képviselő urak"? Ekkora kintlévőséggel már lehetne valamit kezdeni. Na, nem a saját zsebükre gondoltam! Gondolom az APEH főnökök azért rendesen jutalmakat kaptak ezért a "remek" munkáért. HAtékonyság a köbön!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legújabb Orbán-kalkulátor - ennyi marad a zsebében

Az FN.hu legújabb adókalkulátora már a nemrégiben bejelentett járulékemeléssel, és a módosított… Tovább olvasom