Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Határon túli együttműködés a területfejlesztésben

A TERRA partnerei között a 2007-2013-as időszak kedvezményezettjei, városok, turisztikai és gazdasági szereplők voltak.
2012 áprilistól idén márciusig futott a TERRA, vagyis „A területfejlesztés eredményességének javításáért" elnevezésű projekt az SZTE Földrajzi és Földtani Tanszékcsoportja, valamint a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem együttműködésében. A megvalósításban szegedi részről Tapasztó Ildikó projektvezető, Tapasztó Dénes szakmai vezető és Tóth Róbert fejlesztési szakértő vett részt, a romániai partner munkáját Pajzos Csaba és Szilágyi Ferenc koordinálta.

A projekt fő célkitűzése az EU 2014-2020-as költségvetési időszakára történő felkészülés elősegítése volt. Cél a turisztikai, vállalkozásfejlesztési és városfejlesztési programok tapasztalatainak összegyűjtése révén olyan módszertani javaslatok kidolgozása volt, melyek segíthetik a pályázókat a hatékony projektek tervezésében és megvalósításában.

– Reményeink szerint a TERRA-projekt eredményeinek felhasználásával a következő Európai Uniós pénzügyi időszakban minőségi, hátáron átnyúló projektjavaslatok születnek a magyar–román határ-övezetben – mondta Tapasztó Dénes. Az SZTE munkatársa
kiemelte: az egyik legfontosabb eredmény a megalapozó tanulmányokhoz kapcsolódó kérdőíves felmérés volt, majd azt követően aktív kapcsolatot tudtak kiépíteni a területfejlesztés helyi szereplőivel, mind a magyar, mind a román oldalon.

– Partnereink között a 2007-2013-as időszak kedvezményezettjei, városok, turisztikai és gazdasági szereplők voltak. A projektbe a 2014-2020-as időszak előkészítésének főbb résztvevői közül a megyei önkormányzatok és megyei jogú városok is bekapcsolódtak.
Segítségükkel feltérképeztük a hatékony forrásfelhasználás ismérveit, valamint áttekintettük és modelleztük az integrált térségi programok helyi lehetőségeit is. Kiemelt figyelmet fordítottunk a partnerségre, az eredményeket a projekt saját honlapján tettük elérhetővé – mondta Tapasztó Dénes, aki hangsúlyozta, hogy mindez a 2014-2020-as tervezési időszak előkészítési szakaszában valósult meg, így információs hidat tudott képezni a területfejlesztési szereplők között.

Olvasóink írták

  • 1. mátka 2013. március 28. 08:25
    „feltérképeztük a hatékony forrásfelhasználás ismérveit....kérünk szépen egy példaértékű turisztikai projektet,mutassanak be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is gyenge a forint: 304 körül az euró

Az eurót 303,89 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon szerdán délelőtt fél 11 körül, reggel… Tovább olvasom