Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Helyes a gazdaságpolitika iránya, de marad még tennivalója

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke szerint több reform megfelelt az üzleti szféra által már hosszú ideje javasolt és ajánlott irányoknak.
Helyes a gazdaságpolitika iránya, de marad még tennivalója - foglalta össze az Orbán-kormány gazdaságpolitikai lépéseit Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke a Napi Gazdaság szerdai számában.

Az elnök figyelemre méltó eredményként említette a költségvetési hiány 3 százalék alá szorítását, a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülést, az eladósodás folyamatának megállítását. Mindezek ellenére elkezdett növekedni a gazdaság és beindultak a beruházások. Ugyancsak kedvező, hogy mindemellett az ország tartósan magas többletet produkál a külkereskedelmi és a fizetési mérlegben. A munkanélküliség csökkent, a versenyszférában tavaly sikerült szinten tartani az alkalmazottak számát - sorolta.

Több reform megfelelt az üzleti szféra által már hosszú ideje javasolt és ajánlott irányoknak, például a munkajog reformja vagy a szakképzési rendszer átalakítása. Helyzetértékelése szerint a munkáltatói adó-, illetve járulékkedvezmények hosszú távon járulnak hozzá az ország versenyképességének erősítéséhez.

A változások üteme és mérete azonban a vállalkozásoknak bizonytalanságokat is okozott. A kamara által megkérdezett cégek a gazdaságpolitika kiszámíthatóságában, a jogbiztonság, az átláthatóság és a bizalom növelésében azonosították a fejlesztendő területeket. Itt ez idáig nem sikerült érezhető trendfordulót elérni - tette hozzá.

Ahhoz, hogy az ország a régiós középmezőnyből ismét az éllovasok közé kerüljön, folyamatosan kell ügyelni a befektetők, beruházók igényeire, elvárásaira - fogalmazott a kamarai elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2010-ben Magyarországon új időszámítás kezdődött, a gazdaság talpra állt

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint a gazdaságélénkítő programoknak köszönhetően… Tovább olvasom