Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Így telt el a Presztízs díjasok fél éve: még előbbre léphettek

Csongrád megye - Öt kategóriában adtuk át 2011 november 17-én a Presztízs díjakat, egy vállalkozás különdíjas lett. Hagyományainkhoz híven 6 hónap elteltével megkérdezzük az elismert vállalkozásokat, mit hozott számukra 2012 első fele.
– Az INNOVILL Kft. továbbra is folyamatosan szolgáltat a villamos és villámvédelmi tervezés, kivitelezés, valamint a villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatok területén – mondta el az elmúlt időszakkal kapcsolatban Az év kisvállalkozása Presztízs díjas vásárhelyi cég ügyvezetője, Wollner József. – Társvállalkozóinkkal együtt már nagyobb volumenű munkát is bátran fel tudunk vállalni. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy megfelelő szakmai színvonalon szolgáltassunk, a megrendelőknek pontosan teljesítsünk. Ezért szakmai továbbképzéseken veszünk részt.

A korábbiakhoz képest változás, hogy az elmúlt időszakban a céges megrendelések mellett egyre több megkeresés, megrendelés érkezett a lakosságtól is családi házak tervezésére. Nagy az érdeklődés az épületfelügyeleti rendszer és a megújuló energiaforrások – napelemes rendszerek – tervezésére is. – Hamarosan elkészül az új irodánk, ahol a gyakorlatban is be tudják mutatni a felügyeleti rendszer működését – tette hozzá a vezető. – Mivel több a megrendelés, tervezzük a létszám bővítését is: fiatal, pályakezdő szakemberek jelentkezését várjuk.

– A MIÉNK Klaszter életében az elmúlt fél év is hasonlóan mozgalmasan telt, mint az ezt megelőző időszak – tájékoztatott Pintyőke Marcell, a KÉSZ Holding Zrt. marketingigazgatója. – Sőt dupla sebességre kapcsoltunk. Az elnyert klaszterpályázatot követően megkezdtük az előkészítést a MIÉNK Klaszter akkreditációjára, a folyamat terveink szerint augusztusban elindulhat. Mintegy 10 taggal bővültünk, ma 63 tagot számolunk, és ezzel eljutottunk oda, ami egyik fő célunk volt az alapításkor: tagjaink tevékenységével lefedni az építőipar teljes vertikumát a tervezéstől kezdve a kulcsrakész átadásig, beleértve minden részfolyamatot és a hosszú távú üzemeltetést is. Újabb három oktatási intézmény vált támogató taggá, (SZISZSZI, MIOK, SZTE Mérnöki Kar), ez erősíti a MIÉNK utánpótlásképző programját.

Díjazottak 2011-ben

Az év kisvállalkozása az INNOVILL Kft., Az év középvállalkozása a Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelő Iroda, Az év vállalkozása a Szegedi SZEFO Zrt., Az év új vállalkozása a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Sebők-Papp Imre, a HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a MIÉNK Klaszternek ítélték oda.

Nemzetközi porondon is elismeréseket vívott ki magának a MIÉNK, meghívást kapott a világ legjelentősebb technológiai kiállítására, Hannoverbe. A KÉSZ csoport tavaly energiahatékony mentorvállalat elismerést kapott, amely nemcsak kitüntetéssel, hanem rengeteg feladattal is jár. A MIÉNK Klaszter szintén az energiahatékony építést és üzemeltetést tűzte ki célul, és azt, hogy ösztönözze a piaci szereplőket, partnereket, megrendelőket a hasonló gondolkodásra.

Az év új kisvállalkozása Presztízs díjjal elismert Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. csapata a 2011–2012-es bajnoki szezon utolsó mérkőzéseire készül. – Az egységes játékerőt képviselő mezőny alsó harmadában a 9–13. hely megszerzésére van esélye a csapatnak – tudtuk meg Emődi Sándor ügyvezetőtől. – A bajnokság befejezése, s rövid nyári szünet után elkezdődik a felkészülés a következő szezonra: ez igen jelentős a II. osztályú labdarúgócsapatok életében, mivel az eddigi kétcsoportos bajnokságot a jövő évi szezontól egycsoportossá szervezi át az MLSZ. Az új bajnokságban való induláshoz a Szeged 2011 futballcsapatnak a következő szezonban az 1–6. hely valamelyikén kell szerepelnie. További fontos feladat a saját utánpótlásbázis megteremtése.

A Szeged 2011 Kft. pályázatot nyújtott be az MLSZ-hez stadionrekonstrukcióra. A szegedi Etelka sori felújítás keretében 2,3 milliárd forintos projekt megvalósítása lehetséges, egy 6000 fő befogadására alkalmas modern stadion építésével. A projekt befogadásáról és jóváhagyásáról szóló döntés júniusban várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzi a kölcsönadókat a NAV

Kötelező vagyonvizsgálatot vezet be az adóhatóság a kölcsönadó magánszemélyeknél. Tovább olvasom