Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

IMF: a tárgyalások felújítása a magyar kormánytól függ

A Nemzetközi Valutaalap szerint nem született döntés arról, hogy folytatódnak-e a hivatalos tárgyalások Magyarországgal a pénzügyi segítségről.
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdai nyilatkozata szerint nem született döntés arról, hogy folytatódnak-e a hivatalos tárgyalások Magyarországgal a pénzügyi segítségről. Christoph Rosenberg, az IMF magyar misszióvezetője a Reutersnek nyilatkozva azt is hozzátette, hogy a kormánynak alapvető fontosságú kérdésekről kellene tárgyalnia, ha azt akarja, hogy egy IMF-programról folytatott megbeszéléseken haladást érjenek el.

A Reutersnek arra a kérdésére, hogy a tárgyalásokat Magyarországgal felújítják-e januárban, a küldöttségvezető e-mailben azt közölte: az IMF arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy tekintve Magyarország sebezhetőségét, egy megállapodott feltételekkel kötött készenléti (SBA) hitelmegállapodás lenne a legjobb az ország számára.

"Mivel Magyarországnak nincs azonnali finanszírozási igénye, egy ilyen megállapodást lehet elővigyázatosságiként kezelni. A program előkészítő munkálatai azonban nem folytatódhatnak addig, amíg a kormány nem jelzi, hogy hajlandó SBA alapon tárgyalni. Ezért nem született döntés arról, hogy kezdődjenek-e, és ha igen, mikor, hivatalos tárgyalások az IMF által támogatott programról." - idézte a misszióvezetőt a Reuters.

Rosenberg azt is elmondta, hogy pótlólagos aggodalmak merültek fel a magyar kormány által javasolt új törvényekkel kapcsolatban, ami a tárgyalások megszakadásához vezetett korábban decemberben.

"Ha a kormányt érdekli, hogy folytatódjanak a megbeszélések a programról, ki kellene nyilvánítania hajlandóságát, hogy olyan kérdésekről is tárgyaljon, amelyek fontosak a makrogazdasági stabilitás szempontjából. Ebben, a tárgyalások részeként, benne foglaltatik a szoros konzultáció a javasolt jegybanktörvényről és a pénzügyi stabilitási törvényről" - idézte Rosenberget a Reuters.

Olvasóink írták

 • 7. deszkás 2011. december 29. 16:15
  „SATURNUS! Ez túlzás nem?”
 • 6. KamuNeni 2011. december 29. 10:15
  „Igaza van. Amig az SBA szint nemmukodik addig ugye minek is adnak a penzt? Csak azert hog a sok idiota kiosztogassa jutalomba meg elfuseraltprogramoka.

  Mi az az SBA? "Small Business Administration". Magyarul, hagyni hogy a kis uzletek, cegek, stb hasznot csinaljanak es embereket foglakoztathassanak.”
 • 5. saturnus 2011. december 29. 10:12
  „Rendkívüli állapot bevezetése,kijárási tilalom,statárim ezt hozta nektek viktor. Ő megcsinálta a felfordulást amit Kádár felépített azt ő lerombolja ötvenhat kis csín tevés ahhoz képest ami itt lessz. Afganisztán paradicsom ahhoz képest ami itt lessz. Nem lessz orvosi ellátás ,villany/áram,benzin ,élelmiszer,víz,közlekedés. Lessz helyette lövöldözés,fosztogató bandák, ja Négyezer rendőrt vesznek fel csak csongrád megyében már toborozzák orbán viktor észak koreai tipusú magánhadseregét. Totális diktatúra küszöbén állunk.”
 • 4. X_Y 2011. december 28. 20:45
  „Az IMF szépen megvárja az államcsőd előtti utolsó percet és akkor sokkal szigorúbb feltételekkel ad majd kevesebbet. És ezzel újabb 20-25 évre "gondnokság alá" kerül Magyarisztán... Bravó K(T)ed(t)ves Vezető - ezt szépen összehoztad :)”
 • 3. deszkás 2011. december 28. 20:07
  „"Nem szakadhat meg ami el sem kezdődött" -miondta Orbán Viktor. Rosenberg pedig egyértelműen megszakadásról tesz emlitést. (utolsó előtti bekezdés) Walaki hazudott a kettő közül.”
 • 2. pistimolnar 2011. december 28. 19:40
  „Van még valaki, aki szóba áll bóvliékkal?”
 • 1. Ebgondolat 2011. december 28. 17:35
  „Ezzel a kormánnyal már valóban már senki más csak az IMF tárgyalhat: az Impossible Mission Force!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a karácsonyi sms-ek száma

Tovább olvasom