Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Indul a lakáshiteleseket segítő kormányzati program

Keddtől igényelhetik a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek az áthidaló kölcsönt. A magyar állam a kölcsönök legfeljebb 80 százalékának visszafizetéséért vállal kezességet.
A támogatási program a 2009. június 30-a előtt megkötött hitelszerződésekre vonatkozik. Azoknak a lakástulajdonosoknak segíthet, akik 2008. szeptember vége óta elveszítették munkájukat vagy más jövedelemkiesés miatt olyan helyzetbe kerültek, hogy nem tudják törleszteni lakáscélú kölcsönük részleteit. Az áthidaló kölcsön két éves futamidejű. A munkanélküliek esetében 80 százalékos, a munkával rendelkező, de fizetési nehézséggel küzdőknél pedig 70 százalékos az állami garanciavállalás.

Az áthidaló kölcsönnel nem növekszik a törlesztőrészlet, csak a futamidő lesz hosszabb - mondta korábban a kormányszóvivő. A munkanélkülieknek 10, a munkával rendelkezőknek 5 év alatt kell visszafizetniük az áthidaló kölcsönt.

Ha valaki mégsem tudná visszafizetni hitelét, akkor az önkormányzatok élhetnek elővásárlási jogukkal, megvehetik a lakásokat, amelyeket a piacinál kedvezőbb feltételekkel bérbe adhatnak az adósoknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A PM szerint nem alkotmánysértő a szuperbruttósítás

A Pénzügyminisztérium szerint a parlament által elfogadott jövő évi adómódosítás megfelel az… Tovább olvasom