Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Indulhat a verseny az idei Presztízs díjakért

Lapjaink kiadója, a Lapcom Kft. idén is meghirdeti a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját, az elismerést 8 kategóriában adjuk át a legjobbaknak. Hatodik alkalommal mérettethetik meg magukat a térség sikeres vállalkozói.
A hagyományokat megőrizte, ugyanakkor meg is újult a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díja. 2009-ben – igazodva az új piaci körülményekhez – az alapítók kuratóriuma új kritériumokat is figyelembe vesz a nemes versengésben.

A díjak közül megmaradt korábbi 6 elismerés: az év vállalkozása, az év középvállalkozása és az év kisvállalkozása díj, továbbra is meghirdetjük az üzleti innovációs díjat, valamint megnevezzük – a jelölt vállalatok vezetői közül – az év üzletemberét is. Az év környezetvédelmi díja idén – kibővített formában – Arany Levél díjként jelenik meg. Az összefoglalóan „az év vállalkozása" díjaknak elnevezett kitüntető címek odaítélésénél az értékelők azt is figyelembe veszik, hogy a vállalkozás mennyire növelte piaci potenciálját és nyereségét az elmúlt év során, tevékenysége milyen pozitív hatást gyakorolt a régió gazdaságára. Változás, hogy 2009-ben a kritériumok közé bekerült a cég által képviselt társadalmi felelősségvállalás, az adott évben mutatott vállalati „zöldülés", illetve a karitatív tevékenység mértékének vizsgálata. Az elbírálás során előnyt jelent a cégen belüli rugalmas, interaktív, személyre szabott ügyintézésre törekvés is.

Megújulva, 6. alkalommal, 8 díjat ítélünk oda.
Megújulva, 6. alkalommal, 8 díjat ítélünk oda.


2008 Presztízs díjasai

Az év kisvállalkozása kategóriában a Mora 2000 Kft. nyert, az év középvállalkozása a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., az év vállalkozása a Total Szerviz és Javító Kft. volt. A környezetvédelmi díjat a Roncs Autó és Alkatrész Kft., az innovációs díjat a QualiCont Kft., az év üzletembere díjat id. Török Tibor, a Texpack Interna-
tional Kft. igazgatója kapta. A legszínvonalasabb üzleti weboldalért a Reál Érték Ingatlanközvetítő és Forgalmazó Kft.-nek járt a különdíj.

Két új díjat alapítunk 2009-ben. Az egyik az e-díj, amely a korábbi évek legszínvonalasabb üzleti weboldal különdíjából született meg. Ezt a díjat az a vállalkozás kaphatja meg, amely tevékenysége során az internet és vele az információs társadalom által uralt korszakunk elvárásainak megfelelő, a megszokott gyakorlaton túlmutató infotechnikai megoldásokat alkalmaz. A 8., idén először meghirdetett kategória az év pályázati különdíja, amely az állami és uniós támogatások sikeres pályázását ösztönzi az adott évben kiemelkedő eredményeket elért pályázati tevékenység bemutatása, díjazása által.

A nevezés feltételeiben lényeges különbség a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy nem kell komplett pályázati anyagot benyújtani, hanem elegendő e-mailben jelentkezni a megpályázott díj megnevezésével és a céges elérhetőségekkel. A határidő: november 6. A pályázatokat az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatói értékelik, akik jelöltlistát adnak át a díjat alapító cégek képviselőiből álló kuratóriumnak. Ez a kuratórium hozza meg a végső döntést a díjazottakról.

A Presztízs díjakat idén is színvonalas gálaműsor keretében az SZTE TIK Átriumában adjuk át december 10-én. Az est bevételének egy részét hagyományosan karitatív célokra ajánljuk fel.

További részletek: a presztizs.delmagyar.hu oldalon.

Olvasóink írták

  • 1. xcbcr 2009. november 02. 12:04
    „Puccparádé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az euró 1,5 dollár fölé erősödött

Az euró 1,50 dollár fölé erősödött szerdán délután New Yorkban, tavaly augusztus óta először.… Tovább olvasom