Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Információgyűjtés a pályázati forrásokról - Hogyan érdemes?

Sokszor hallani a kérdést: Tudtok valami jó pályázatról? A kérdés aktuális, de vajon melyik pályázat jó egy adott cégnek? Minden vállalkozásnak ugyanaz a pályázat jelent „jó"-t? Egy szegedi adótanácsadó iroda segít eligazodni - a cikksorozat első részében a pályázati lehetőségek felkutatásában segít.

 A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) weboldalán az uniós forrásokból elérhető pályázatokról találhatnak információkat. www.nfu.hu Egy-egy adott régióban elérhető lehetőségekre külön rákereshetnek az oldalon, sőt több esetben az egyes konkrét kiírások megjelenése előtt előzetes tájékoztatást is találhatnak.

A magyarországi és határon túli magyar vállalkozások, szervezetek részére meghirdetett pályázatokról a www.pafi.hu oldalon találhatnak gyűjteményt. Több szempont szerint is kereshetnek a látogatók, tárgyszavak szerint, kiíró szerint, és külön lehet listázni az új illetve a módosított pályázatokat is. 1550 forintos havidíjért e-mailben értesítik a vállalkozást a számára elérhető pályázati lehetőségekről. Az NFÜ oldalán csak az uniós forrásokat találják, de a pafi.hu oldalon megtalálhatóak civil, önkormányzati és egyéb pályázatok is.

Az uniós pályázatokat különböző közreműködő szervezetek bonyolítják. Ezek weboldalát szintén érdemes információért felkeresni, pl.

- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt
- Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
- Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület.

A MAG Zrt. nem profitorientált szervezet ugyan, de kifejezetten törekszik az ügyfélelégedettség növelésére, magas színvonalú ügyfélkezelési munkájával. Egyik célja a támogatások kifizetésének felgyorsítása. Az MVZrt. alapításával egy olyan intézményt kívántak létrehozni, amely a mikro- kis- és középvállalkozásokat segíti finanszírozási lehetőségekkel. Fő tevékenysége kezességvállalás, támogatásközvetítés.

A www.umvp.eu (Új Magyarország Vidékfejlesztési Program) és a www.mvh.gov.hu (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) honlapokon szintén több forrásról tájékozódhatnak.

Mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy megbízható forrást válasszanak a cégek információkereséshez, és teljes körűen gyűjtsék be az elérhető anyagokat. Személyes, telefonos megkereséstől sem kell megijedni, az NFÜ oldalán például online ügyfélszolgálat is működik.

A cikk az EU-TAX Könyvelőiroda segítségével készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekas: a kormány talpra állította a mezőgazdaságot

A magyar mezőgazdaságnak a 2010 előtti években szinte minden elemében komoly problémákkal kellett… Tovább olvasom