Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ingatlanközvetítő céggel is segít a devizahiteleseken az OTP

Várhatóan ez év októberében megkezdi működését az OTP saját ingatlanközvetítő cége, amely azokon a devizahiteleseken próbál segíteni.
Gresa István, az OTP vezérigazgató-helyettese a hitelintézet csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az OTP egy saját "eszközkezelő" felállítására is készül, hogy enyhítsen a devizahitelesek gondjain.

Elmondta: ez a bankcsoporton belül létrejövő ingatlanforgalmazó cég várhatóan úgy működik majd, hogy piaci áron megveszi az ingatlant a bajba jutott devizaadóstól, az ügyfélnek bérleti joga lesz rá, de előre megállapodhatnak abban is, hogy visszavásárlási opciót kap az ügyfél az ingatlanra. Egy ilyen opció akár öt évre, vagy még ennél hosszabb időre is szólhat. Ilyen visszavásárlási opció a Nemzeti Eszközkezelő esetében várhatóan nem áll majd fenn - említette meg Gresa István.

A vezérigazgató-helyettes szerint egy ilyen cégre azért is szükség lesz, mert az ingatlantulajdonosok mostani gondjainak csak egyik oka a svájci frank szárnyalása, de ebben közrejátszhat az ügyfél esetleges tartós munkanélkülisége, és természetesen az ország általános gazdasági helyzete.

Felvetette azt is, hogy az OTP ezen új cége az ingatlantulajdonossal az adott ingatlan közös értékesítésén is gondolkodhat, ráadásul ez a társaság olyan ingatlanok eladást is intézheti, amelyekre nem lakáscélú jelzálogkölcsönt vettek fel, hanem adott esetben fogyasztási hitel fedezetéül szolgált, mivel például a hitelfelvevő másik ingatlanban lakik.

"Senki sem veszítheti el a lakását, csak az, aki nem kíván együttműködni a bankkal a probléma megoldása érdekében" - hangsúlyozta az OTP vezérigazgató-helyettese.

Gresa István aláhúzta: a banknak nem célja a lakások elárverezése, olyan megállapodásra törekszenek az OTP-nél, amelynek keretében a bank is vállalja a terhek egy részét. Akik viszont nem működnek együtt, azokkal a bank nem tud mit kezdeni, marad a bírósági végrehajtás" - fűzte hozzá Gresa István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefelé módosították GDP előrejelzéseiket az elemzők

A korábbinál lassúbb, 1,4-3,0 százalékos gazdasági növekedésre számítanak az MTI által megkérdezett… Tovább olvasom