Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Inkább kártyával fizetnek a bankkártya-tulajdonosok

A kutatást a 25-59 éves, városi, bankkártyával rendelkező lakosság körében készítették 300 fő megkérdezésével.
A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada, 69 százaléka a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben - derül ki a CIB Bank kedden közölt reprezentatív felméréséből.

A kutatást a 25-59 éves, városi, bankkártyával rendelkező lakosság körében készítette 300 fő megkérdezésével a Gfk piackutató a bank megbízásából.
A jelentés szerint a megkérdezettek 24 százaléka inkább készpénzt használ, 7 százalékuk pedig egyformán fizet kártyával és bankjeggyel.

A válaszadók úgy vélik, hogy nagyjából 700 forint az a legkisebb összeg, amiért már inkább készpénzzel fizet - írja az MTI-hez eljuttatott közlemény.
A felmérés rámutat arra, hogy bankkártyával elsősorban hiper- és szupermarketben, drogériában, gyógyszertárban, ruházati üzletben és benzinkúton fizetnek, de legtöbben könyvet, illetve műszaki cikket is kártyával vásárolnak.

A bankkártyával rendelkezők 46 százalékának több folyószámlája, 50 százalékának több bankkártyája van. Ennek oka jellemzően az, hogy a megkérdezettek betéti- és hitelkártyával egyaránt rendelkeznek, és sokaknak minden számlához külön bankkártyája van - írja a jelentés.
A válaszadók ötöde azért rendelkezik több kártyával, mert mindegyiket más célra használja, 25 százalékuk pedig a kártyákhoz kapcsolódó kedvezményeket használja ki.

A kutatás szerint ugyanakkor a válaszadók negyede nincs tisztában a bankkártyák közötti különbségekkel.

A bankkártyát használók túlnyomó többsége tájékozott az ingyenes készpénzfelvételről, 86 százalékuk már nyilatkozott is erről.
A válaszadók közel 70 százaléka egyszer vagy kétszer vett fel készpénzt bankautomatából az elmúlt hónapban - olvasható a közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek: elutasították az EvoBank keresetét

A bíróság szóbeli indoklásában közölte: az ászf-ek nem felelnek meg az átláthatóság feltételének. Tovább olvasom