Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Innováció lehet a gazdaság motorja

Csongrád megye - A Presztízs díj mecénásai nyújtották át az elismerést az általuk jelölt vállalkozásnak. Károlyi László, a szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatója szerint az innovációt minden területen használó vállalat lehet igazán a gazdaság motorja.
– A Presztízs díj egy innovatív kezdeményezés a régiónkban, amely segíti az eredményes, jól működő vállalkozásokat, ezért csatlakoztunk mecénásként az elképzeléshez – jelentette ki Károlyi László, amikor arról kérdeztük, miért tartotta fontosnak, hogy szerepet vállaljanak a megye gazdasági szereplőinek erkölcsi elismerésében. A szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatója számára nem ismeretlen a kitüntető figyelem: 2007-ben az általa vezetett vállalat kapta lapunktól a Presztízs díjat az év vállalkozása kategóriában, őt magát pedig a hazai Menedzserszövetség az év menedzserének választotta 2009-ben.

 Károlyi László. Fotó: DM/DV
Károlyi László. Fotó: DM/DV

– A jól szervezett és az innovációt minden területen használó vállalat a gazdaság motorja. Örömmel támogatjuk az ilyen vállalatokat, legyen minél több, és akkor a nehéz helyzeteket is könnyebb átvészelni. Az innováció a Legrand Zrt. egyik alapértéke. Mi ezt az elvet nemcsak a termékfejlesztésben, hanem a vállalat minden területén alkalmazzuk. Ennek és természetesen a kitartó munkánknak köszönhető, hogy a szentesi cég a Legrand-csoport kiemelt fontosságú tagjává vált Európában. Mi itthon vagyunk Magyarországon, de megoldásaink a globális piacon is versenyképesek – folytatta Károlyi László.
Az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokról elmondta, a válság éveiben is bővítették

a termékfejlesztést, innovatív megoldásokat vezettek be a gyártásban, az energiahatékonyságot segítő termékekkel, rendszerekkel jelentek meg a magyar piacon, és bevált a számításuk. A kitüntetett kapcsán megjegyezte, a MetalCom Zrt. egy sikeres vállalkozás, amely évek óta bizonyított, és sikereit Bozó Zoltán innovatív vállalatvezetési gyakorlatának köszönheti. Károlyi László hozzátette, azért sem szabad ezt jó szó nélkül hagyni, mert egy ország gazdaságának sok jó vállalkozásra, vállalkozóra van szüksége.

Olvasóink írták

  • 1. frakk 2011. február 18. 09:09
    „A innovációról csak beszélnek Csongrád megyében. Sajnos gyakorlatiatlan, képzetlen, nyelveket nem ismerő gazdasági vezetők irányítják a megyét, sok lehetőséget nem látok. Totális tévúton jár az egész megye gazdasági vonalon. Nem dumálni, kongresszusozni kell, hanem produktívan cselekedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a fizetésünk? Talán az adócsökkentést ellopta a vállalkozó?

A kormány szavai szerint ránéznek a vállalkozások körmére. Senkinek sem csökkenhet a bére, vagy mégis? Tovább olvasom