Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Írországnak egy második segélycsomagra is szüksége lehet

Az ír szállítás, turizmus és sport miniszter szerint Írország kénytelen lesz egy újabb hitelért folyamodni az Európai Unióhoz és a Nemzetközi Valutaalaphoz mivel nem lesz képes adósságát a tőkepiacról finanszírozni.
Leo Varadkar Szállítás, turizmus és sport miniszter a Sunday Times lapnak adott interjúban az ír kormánytagok közül elsőként fejezte ki kételyeit az ország adósságának tőkepiaci finanszírozhatóságával kapcsolatban a hitelezők által megkövetelt magas hozamok miatt.

"Erősen kétségesnek tartom, hogy jövőre képesek lennénk visszatérni a tőkepiacra. Szerintem ez valamivel tovább tart majd... 2013 talán már szóba jöhet, de ki tudja?" - idézi a lap a minisztert. "Ami annyit jelent, hogy egy második hitelprogramra is szükség lesz" - mondta. "Vagy a meglévő program kiterjesztésére, vagy egy második programra. Szerintem a többség ezen a véleményen van."

Eamon Gilmore ír miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter és kereskedelmi miniszter az RTE rádióállomásnak adott interjúban túlzottnak nevezte a görög válság dominóhatásával szembeni aggodalmakat. "Nem arról van szó, hogy ha Görögország csődbe jut, akkor annak közvetlen következményei lennének Írországra nézve" - mondta Gilmore. "Egy görög államcsődnek természetesen következményei lennének az egész euróövezetre nézve, aminek persze mi is tagjai vagyunk, de helytelen lenne Írországot egy kalap alá venni Görögországgal."

Olvasóink írták

  • 1. zoltanszabo 2011. május 30. 18:07
    „Rengeteg ismerősön él kint már évek óta pl. Írországba.
    Tényleg nagy sz@rban lehetnek , kint halálra keresik magukat, 6 -800 ezer / hó fizuért, napi 6-8 órában. Kint élnek és nem is jönnek haza csak majd ha nyugdíjasok lesznek , hogy az ott bejelentett munkaviszonyuk után kapják majd itthon a giga nyugdíjat !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olajár emelkedett, a forint erősödött egy hét alatt

Közel azonos mértékben drágult a nyersolaj és erősödött a forint a dollárhoz képest egy hét alatt. Tovább olvasom