Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Itt az új NAV-szégyenlista!

Az összesen közel 80 milliárd forint tartozást összegző felsorolásban több cégtemető, illetve székhelyszolgáltató címe is megtalálható.
Megyei székhelyű cégek, megyei magánszemélyek is szerepelnek a listán, amit itt tekinthet meg >>
Nyolcmilliárd forinttal tartozik a NAV friss, neveket és összegeket is tartalmazó adóslistájának első helyezettje - írja a Napi.hu.

Az összesen közel 80 milliárd forint tartozást összegző felsorolásban több cégtemető, illetve székhelyszolgáltató címe is megtalálható, az ide bejegyzett vállalkozások is milliárdokkal tartoznak az adóhatóságnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) most közzétett listáján, amely az október 30-i állapotok szerint a jelentős összegű adóhiánnyal érintett cégeket és magánszemélyeket sorolja fel, kereken kétszázan szerepelnek. A 2013 harmadik negyedévében jogerőssé vált követeléseket összegző listára 49 cég és 151 magánszemély került fel, összesen 78 milliárd forint tartozással.

A csúcstartótól, a Koffoló Viszép Kft.-től összesen közel 8 milliárd forintot (2,57 milliárd forint adóhiány, 5,31 milliárd forint jogkövetkezmény) követel a NAV.

A magánszemélyek között a legnagyobb tartozással a harmadik negyedévben a zuglói Berdó Levente Csaba rendelkezett, tőle több mint egymilliárd forintot szeretett volna beszedni az adóhatóság.

Olvasóink írták

 • 8. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 31. 13:04
  „7. pachakuti 2013.10.31. 10:39
  És a sok <moderálva> még nézi a műsorukat, hát ennyit az összetartásról és ezt sajnos a "Az" is tudja”
 • 7. pachakuti 2013. október 31. 10:39
  „"...a második negyedéves "NAV-szégyenlistán" ismét szerepelt Gáspár Győző és felesége, Balla Bea, amely azt jelenti, hogy több mint 180 napja, fejenként legalább tízmillióval tartoznak az államnak.
  - Konkrét ügyre vonatkozó kérdései adótitoknak minősülnek, ezért nem áll módunkban tájékoztatást adni. Annyit azonban elárulhatunk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a fennálló tartozásokat beszedje - állt a NAV sajtó- és kommunikációs főosztályának válaszában, miután a Blikk arról érdeklődött, hogy az adóhivatal küldött-e már végrehajtó felszólítást a TV2-höz. Ebben kérhetik, hogy Gáspár Győző és felesége gázsiját, vagy legalábbis annak jelentős részét ne a házaspárnak, hanem az adóhatóság tartozásokat begyűjtő számlájára utalják. (...) Egy biztos, Gáspár Győzőnek - aki tegnap nem akart nyilatkozni - és feleségének a következő évben esedékes adóbevallásában kell majd feltüntetni az itt kapott összegeket.
  - Ha az adóhatóságnak hivatalosan tudomása van arról, hogy az adósnak jövedelme van, eszközölheti a letiltást, ezzel a NAV rendszeres jövedelemnél élni is szokott. De amennyiben alkalmi a jövedelem, akkor azt az adóbevallásban kell feltüntetni, és a NAV utólag abból is kiszámolhatja a tartozást." /Blikk/”
 • 6. kumisz 2013. október 31. 10:32
  „És pl Berdó Úr hol a náthában van, hogy nem hajtanak végre nála, vagy a rokonainál, és ez vonatkozik az összesre!
  Töketlen banda!
  4. ugyanmé 2013.10.31. 09:33 csatlakoznék Én is.”
 • 5. zsuzsmo 2013. október 31. 09:37
  „Érdekes, arról nincsen adat, hogy hány cégtől inkasszálják be azt a pénzt, amelyet időre elutaltak?? Utánna meg jön a szöveg, hogy ha lehetséges, akkor ne kérjükl vissza, hanem többletként felvezetik a rendszerben.... Ezeket a nagy tartozásokat meg nem is merik behajtani....vagy csak megpróbálni behajtani.”
 • 4. ugyanmé 2013. október 31. 09:33
  „Nem lehetne egy olyat csinálni, hogy mától semmiféle adót nem fizetnék (ÁFA-t se), ennek fejében viszont hozzájárulásomat adnám, hogy a NAV bármiféle szégyenlistán évente közzétegye a nevemet? Jó pénzért esetleg egyéb nemfizetésieket is vállalnék.”
 • 3. pog 2013. október 31. 08:43
  „tisztel politikai elit kihagyása nélkül készült...”
 • 2. Qllancs 2013. október 31. 08:21
  „Miért nem hatékonyabb a NAV ??? Míg aki 2--3 000.- tartozik..na őket megfenyegetik, letílt..érverez...és ezekkel miért nem tesz semmit ????”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 31. 08:02
  „Elég vicces, hogy pont a nav 3 havi elmaradásba van bizonyos szolgáltatások terén, de oda se neki XD”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszabbul élünk, mint a 90-es évek végén

Magyarország a 31. abban az évenként megjelenő európai rangsorban, amely az emberek „módosságát", elkölthető jövedelmét veszi alapul. Tovább olvasom