Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Januártól egykulcsos személyi jövedelemadó lesz

Januártól Magyarország átáll az egykulcsos személyi jövedelemadóra, hogy az átállás hány évet vesz igénybe, az egy másik kérdés - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy hétfő esti televíziós műsorban, cáfolva az új adórendszer elhalasztásáról szóló információkat.
Az MTV "Az este" című műsorában a miniszterelnök elmondta: az új adórendszer családokat támogató adórendszer lesz, minden idők legalacsonyabb adókulcsával, amitől az várható, hogy a magyar gazdaságot Közép-Európa legversenyképesebb gazdaságává teszi, "de legalábbis nagy lépést teszünk ezen az úton".

Az új Széchenyi-tervet szerdán, egy vállalkozói fórum keretében ismerteti a kormányzat - jelezte Orbán Viktor.

A miniszterelnök a televíziós műsorban megismételte: azért kellett elindítania a 29 pontos gazdasági akciótervet, törvénybe iktatni a bankadót, hogy Magyarország tartani tudja a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodásban rögzített 3,8 százalékos államháztartási hiányt.

Jelenleg az a helyzet, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek optimistábbak a kormánynál, és azt vallják, hogy a hiány 4,1 százalék lesz, ami már igen közel áll a 3,8 százalékhoz - magyarázta a miniszterelnök.

Az IMF-fel szemben Magyarországnak - a hitel visszafizetése mellett - egyetlen vállalása van, az említett 3,8 százalékos hiánycél betartása, más kérdésben tehát a magyar kormánynak szabad keze van abban, hogy miként - például a bankadó bevezetésével - oldja ezt meg - közölte Orbán Viktor.

"Időközben az Európai Unióban egy számunkra kedvező változás történt, a legutóbbi miniszterelnöki csúcstalálkozóján döntés született egy EU-n belüli gazdasági koordinációról ..., s ennek része lesz, hogy októberben megállapodunk: a 27 országnak mikorra kell levinnie arra a bizonyos elvárt három százalékra a költségvetési hiányát..., nekünk is, ami egyben (a piacok számára) biztonságot jelent" - rögzítette a miniszterelnök, azt érzékeltetve, hogy miért nem lesz szüksége Magyarországnak újabb IMF-hitelre, azaz extra "biztonsági övre".

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Tommyst 2010. augusztus 30. 13:43
  „Csak azt láthatnám meg egyszer, hogy nem államháztartási hiányt akarunk elérni, hanem államháztartási hasznot... Hiú remény?”
 • 29. 140 2010. augusztus 04. 14:19
  „macs, szilléri, hülék vagytok?
  Egyikőtüknek sincs igaza. A szegények még szegényebbek lesznek, a gazdagok még gazdagabbak. Tehát nem fog visszaesni a vásárlóerő, mert a gazdagok még többet fognak költeni. Itt megint azok járnak rosszul,akik 4 évenként próbálnak úgy szavazni, hogy hátha egyszer már valami kormány rájuk is gondol, de NEM!!!!
  Őket szokták le lumpenezni, pedig Ők azok, akik elviszik a szemetünket, kimérik a 10 deka felvágottunkat, vezetik a villamost, amin járunk, stb. ŐK azok, aki most megint nagyot szívnak. Baccameg, aki kitalálta.”
 • 28. szilléri 2010. július 30. 17:49
  „Macs!
  Ma 2010 van, jövőre 2011, vagy tudsz valami ?
  Minden évben változnak az adószabályok kb. húsz éve !
  Amit Mesterházi dumál az meg mese habbal!”
 • 27. macs 2010. július 29. 17:39
  „szilléri,

  csak "elméletileg".
  Most hirtelen ezt tudom idézni, aki manapság 150 eFt bruttót kap, az az idei SZJA szabályok szerint 107 eFt nettót kap, jövőre úgy cirka 7 eFt-tal kevesebbet. éves szinten 84 eFt minusz.
  Akinek a bruttója 90eFt, annak jövőre legalább 10 eFt-tal lesz kevesebb a nettója, éves szinten 120 eFt. Vagyis majdnem egy havi fizetés.
  Egyébként örülök, hogy Te jól fogsz járni, a gond csak az, hogy a vállalkozói szférában dolgozók több mint 70%-a 200 eFt alatt keres.
  Ezzel még az gond, hogy a vásárlóerő szűkülése a gazdaságot is vissza fogja. Egyébként semmi gond!”
 • 26. macs 2010. július 29. 17:28
  „szilléri,
  ahhoz, hogy valaki nyugdíjat kapjon, dolgoznia kellett. Pontosabban a jövedelme után járulékot kellett fizetnie, mert anélkül, dolgozhatott akár 40-45 évet is, nem jogosult nyugdíjra.”
 • 25. szilléri 2010. július 29. 13:02
  „Kis jövedelem ?

  Klasszikus zsidó vicc - abból élek, hogy szombaton nem nyitok ki!
  pl. 30 000 Ft/hó ,,szociális" bérlakás a Kárászon.
  40 éves ,,munkanélküli" Hódmezővásárhelyen állampolgári jogon nem végez közmunkát - nincs ideje !
  50 Ft-220 Ft/ db egy önkormányzati ebéd a rászorulóknak. lásd. Béke Tanszák előtt álló éthordós rászorulók 640 Ft egy cigi, 240 Ft egy sör.

  Amennyiben egy ,,gazdag " ember megdolgozott, vagy az átlagnál több esze van én nem sajnálom a ,,magas " jövedelmet tőlük. Megjegyzem : nem érint nagyságrendileg a tervezett adó terv. Az azér nonszensz, hogy 83 000 Ft nyugdíj + gáz, víz, energia és szoc. támogatás után ( summa 130 000 Ft) egy normál melós átlagos nettó jövedelme 110 000 Ft.
  Csoda, hogy egyáltalán van olyan idióta aki dolgozik !”
 • 24. papsajt 2010. július 29. 08:00
  „"Csökkentjük a parlament létszámát"

  http://nol.hu/belfold/duzzado_letszammal_duborog_az_orban-kormany”
 • 23. macs 2010. július 28. 14:12
  „barkzso,
  nagyon örülök, hogy Te azon adófizetők közé tartozol, aki a jelenlegi szabályok szerint 5 millió feletti éves jövedelme után 32% helyett is 16%-ot fogsz fizetni. Csak azoknak lesz némi problémája, akik most is 16%-ot fizetnek, igaz kapnak 15 eFt adójóváírást. Amennyiben az adójóváirást fokozatosan fogják megszüntetni, akkor is bukni fognak.
  Akinek alacsony a jövedelme, az a gyerekek után járó adójóváirásnak is csak egy részét vehetik igénybe. Aki jól keres, az még "gyerekkedvezményt" is fog kapni. Hurrá!!!!!
  Aki szegény azzal ki törödik? Jó, tudom, sokak szerint ő tehet róla, de mi van ha ez csak egy trendi mondat, ami egy nagy hazugság.
  Igazából nem értem, itt a fórumon mindig mindenki arról beszél, hogy keveset keres, most meg sokan tapsolnak. Akkor vagy nem keresnek keveset, vagy nem mondanak igazat.”
 • 22. exchange 2010. július 28. 13:54
  „"Bármilyen cikk amiben megtalálható a FIDESZ és/vagy az Orbán szó megindítja a gyurcsányisták nyáltermelését és tartalomtól függetlenül olvasás pláne értelmezés nélkül elkezdik a köpködést.
  De hát ők ennyire képesek :) " aha bár pár éve a fidesz is ezt kedte ott mszp/ Gyurcsány vagy Bajnai akkor ott volt a mocskolódás. De mondjuk itt Makón a Fidesz még mindig azt csinálja”
 • 21. Virtuozo 2010. július 28. 13:23
  „12. hozzászólás achilleus 2010.07.27. 16:18

  A cikk nagyrészt korrekt, de van benne egy elég komoly csúsztatás:

  "Magyarország gazdasági vajúdásának jó részéért a bankok felelnek, a kölcsönök elképesztő arányát, 70 százalékát külföldi valutában, többségében svájci frankban adták ki."

  Na erről nem "a bankok" tehetnek, hanem csak egy közülük: a Magyar Nemzeti Bank, és az elmúlt 9-10 évben kövtett hibás kamatpolitika (főleg Járai Zsigmond, aztán meg Simor, bár ő akkor már nem sokat tehetett), amivel mesterségesen erősen tartották a forintot és magasan a forintkamatot. Persze hogy senki nem akart irreálisan magas kamatú forinthiteleket felvenni. És mindez (a túl erős forint) még a gazdasági növekedésünknek is betett.”
 • 20. szilléri 2010. július 28. 10:54
  „.....
  Lényeg = a családi adózás jó dolog lehet !
  <moderálva...>

  UFFFFFFFFFFFFFFFFFFF !”
 • 19. barkzso 2010. július 28. 10:15
  „Bármilyen cikk amiben megtalálható a FIDESZ és/vagy az Orbán szó megindítja a gyurcsányisták nyáltermelését és tartalomtól függetlenül olvasás pláne értelmezés nélkül elkezdik a köpködést.
  De hát ők ennyire képesek :)
  Ríjatok elvtársak, nektek koniec ;)”
 • 18. kgb696 2010. július 28. 09:11
  „3, azzal amit írsz azzal csak azt érnék el, hogy egyetlen gazadag ember sem adózna Magyarországon!
  Az a baj, hogy azok az emberek írják le vágyaikat akiknek fogalmuk sincs az ország működéséről!
  Én sem értek egyet azzal, hogy egykulcsos legyen, de az túlzás lenne, hogy 50% adó :)”
 • 17. Mignon 2010. július 27. 21:48
  „Örülök, hogy egykulcsos lesz.

  Nem is tudom mi lenne ha ket vagy harom kulcs kellene hozza.”
 • 16. achilleus 2010. július 27. 20:08
  „EUR/HUF... 282,3700

  Eddig semmi ....”
 • 15. Larsson 2010. július 27. 19:56
  „Szerinted honnan jött a bankadó terve is?! Hát az eu felől, csak a mértékét szabták el... Nem kicsit, nagyon! :D”
 • 14. N.P. 2010. július 27. 18:35
  „"Az IMF-fel szemben Magyarországnak - a hitel visszafizetése mellett - egyetlen vállalása van, az említett 3,8 százalékos hiánycél betartása," -- én azért arra is emlékszem, hogy Viktornak esze ágában sem volt betartani a hiánycélt csakhogy 2 hónappal ezelőtt Barroso és az EU beintett neki.”
 • 13. tyerry 2010. július 27. 18:07
  „9. reagens!
  A fidesz funklub hozzászólásokon is kár csodálkozni, mert ők csak a fátol nem látják az erdőt....
  " hogy az átállás hány évet vesz igénybe, az egy másik kérdés - jelentette ki Orbán Viktor "
  Ez a mondat azért sokmindent elárul, az azonnali radikális adócsökkentés egyelőre smafu, vagyis csak évekig elméletben lesz!!!!!!”
 • 12. achilleus 2010. július 27. 16:18
  „EUR/HUF... 283,2500

  Vajon most mit találnak ki kívül-belül, hogy újra /most már harmadszor/ 290 közelébe pofozzák vissza a forintot?

  Meglepő módon, a The Times cikkét - igaz kicsit fanyarra véve a hangot, de itt ismertetik legrészletesebben:
  http://atv.hu/a_nap_hirei/20100726_eljen_magyarorszag_a_the_times_megvedi_orbant

  The Times (London): "(...) Véleménye szerint ezek a nemzetek felett álló testületek - a kommunisták háború utáni taktikájával élve - lopva faragják a függetlenséget és a szuverenitást, míg végül senki sem veszi észre, hogy nem maradt belőlük semmi. Most azonban valaki észrevette - (...)

  A bankadó megérdemelt - vélekedik az író. Megjegyzi: Magyarország gazdasági vajúdásának jó részéért a bankok felelnek, a kölcsönök elképesztő arányát, 70 százalékát külföldi valutában, többségében svájci frankban adták ki. Szóval éljen Magyarország, amiért szembe szállt a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval - írja a szerző. "1956-ban a magyarok felkeltek a szovjet elnyomás ellen, remélve hogy láncreakció indul be. Ez nem történt meg, de Magyarország lázadása a kapitalista despotákkal szemben ezúttal talán szikrát gyújt" - olvasható a cikk végén."”
 • 11. Mike3 2010. július 27. 15:04
  „6 barkzso: Látom te hívő vagy... Nem szavaztam a szektádra, de a szocikra sem. Nekem az egykulcsos adó kb 70e Ft pluszt fog jelenteni havonta, de ennek ellenére is azt mondom, hogy egy elhibázott szar döntés. Egy dologra lesz jó: elszáll az infláció. De a főpapod megint okos volt, ez a lényeg :)”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteki gyenge árfolyamán a forint

A forint pénteken elért gyenge árfolyamát tartotta hétfőn reggel is. A stresszteszt eredményének… Tovább olvasom