Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Jobbik: vége a külföldi tőkére alapozott gazdasági fejlődés ˝illúziójának˝

A kormány az egyre nehezebben élő magyar emberek adóforintjaiból támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, például luxusautó-gyártókat.
A Jobbik szerint az elmúlt éves adatok azt mutatják, hogy Magyarországon vége szakadt a külföldi tőkére alapozott gazdasági fejlődés és jólét "illúziójának", így a kormánynak ideje lenne változtatni az eddigi gazdaságpolitikáján - jelentette ki Volner János pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta, hogy véget kell vetni annak az abszurd helyzetnek, hogy a kormány az egyre nehezebben élő magyar emberek adóforintjaiból támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, például luxusautó-gyártókat, miközben a magyar vállalkozások tőke híján negyed évről negyed évre döntik meg saját csődrekordjaikat. A Jobbik szerint ez a gazdasági pálya Magyarországot az EU elszegényedő, az olcsó munkaerőre alapozó bérmunkás államává teszi.

A Jobbik ezzel szemben azt javasolja, hogy a kormány a magyar termelő szektor megerősítésére költse a pénzt, ne a várakozásokat nem teljesítő, a költségvetés számára évi 500 milliárd forintos bevételkiesést okozó egykulcsos adórendszerre; az ipart, a mezőgazdaságot és a turizmust támogató adórendszert vezessen be.

Magyarországnak modern, innovatív magyar ipari kapacitások kiépítésére és az EU-n kívüli, keleti piacok megszerzésére van szüksége, mert ezek nélkül nincs esélye a gazdasági felemelkedésre - fogalmazott Volner János.

Hozzátette: a "politikaközeli üzleti körök érdekérvényesítése helyett" korrupciómentes, átlátható, a magyar termékeket támogató közbeszerzésre és az ezt kiszolgáló iparpolitikára van szükség, hogy a hazai piacon megerősödő cégeknek esélyük legyen a nemzetközi piacokra történő kilépésre.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. március 13. 12:13
    „Igaz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7 fontos szempont: Miért érdemes egy pozícióban nőt alkalmazni?

Egy szegedi adótanácsadó iroda segítségével 7 pontba gyűjtöttük össze, miért megfontolandó a nők magasabb arányú foglalkoztatása.

Tovább olvasom