Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Jön a nyugdíjválság?

Egy tanulmány szerint ketyeg a nyugdíjbomba a föld valamennyi fejlettebb régiójában, akárcsak Kínában, de legelőször az USA-ra csaphat le a nyugdíjazási "cunami".
A kedvezőtlen demográfiai folyamatok valamennyi fejlett országban, illetve a népesedési folyamataiba agresszíven beavatkozó Kínában komoly problémákhoz vezetnek, ahogy egyre kevesebb aktív munkavállalónak kell eltartania egyre több nyugdíjast. Mivel az USA-t érheti legelőször a nyugdíjba vonulási hullám, Amerika egyfajta kísérleti laboratórium lehet a többi ország számára - írta a pénzcentrum.hu.

A további részletekért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

 • 14. jozko 2011. január 27. 23:16
  „Ami nem megy verejtékkel, menni fog vérrel.
  Előbbiből vödörszám is elviselhetőbb lenne, mint utóbbiból csak néhány csepp.
  Félek, nem pont így látják, akik a döntéseket hozzák!”
 • 13. Larsson 2011. január 27. 21:42
  „12.

  Nem csak a politikusok maradtak, hanem pár nem beszari, aki tisztában van vele, hogy az államtól túl sok nyugdíjat nem fog kapni, max két kiflire valót... Abban meg 90%-ig biztos vagyok, hogy aki után fizetik a 24%-ot az jogosult lesz nyugdíjra még akkor is ha tag maradt. :P”
 • 12. frakk 2011. január 27. 21:33
  „Jajj annyira kíváncsi lennék, ki az a 30-50 000 ember , akinek olyan magas a fizetése, hogy megérte nekik a magán rendszerben maradni. ??”
 • 11. queenmargareth 2011. január 27. 20:39
  „politikába helyett: elnézést, javítom, mert belekötnek: politikához”
 • 10. történész 2011. január 27. 20:01
  „Itt a Magyar politikus is tervez hosszú távra:
  1. hogy szerzi meg a hatalmat mostani főnökétől
  2, hogyan lopja el ami még a zsebedben van mer a saját gazdagságának gyarapítása szent és nemes cél még isten segedelmével is.”
 • 9. queenmargareth 2011. január 27. 20:00
  „7. hozzászólás történész 2011.01.27. 18:13

  Erre azt mondta egy számomra nagyon fontos ember, akinek eddig, ha keveset is szólt a politikába, mindig igaza volt!!!

  Nyomor, éhség, igazságtalanul mérhetetlen gazdagság, hatalomravágyás = Harmadik Világháború

  És Ő megélte ´56-ot, Kádárt, az "újakat": ott tart, hogy azt mondta Ő már átélte ezeket és újra éhezés előtt állunk...Volt egy kis nyugalom 70, 80-90-ig. Ő nem politizált soha, mint írtam, nem is bántotta senki. Végezte munkáját, nevelte gyermekeit a feleségével, tudott venni akkor házat, amit most elvitt a belvíz...

  Ő az Édesapám.”
 • 8. Hód 2011. január 27. 18:49
  „Csehországban 2012-től vezetik be a magánnyugdíjpénztári rendszert, fokozatosan, ahogyan egy normális, hosszú távra tervező országtól elvárható.
  Sajnos ha nem történik csoda Magyarországon, nem lesz miből fizetni az állami nyugdíjat...”
 • 7. történész 2011. január 27. 18:13
  „Egyiptom után Jement is elérte a Tunéziából induló észak-afrikai forradalmi hullám. A ´70-es évek óta tartó diktatúrák ideje lejárt, az arab államok pedig új történelmi korszak elé néznek.Kérdés ? Megáll -e a földközi tengernél.Szerintem igen problémás a dolog mivel jelenlegi helyzet az ,hogy egy pár politikus meg sisere hada több milliárddal a nyakunkra telepedett, ma is mindent elvesznek tőlünk hangoztatva ők meg gazdagodnak..stb.
  Nehezen megy már azt hitetni a néppel,hogy az isten adta nekik a minket elnyomó jogot. nekünk is van jogunk a történelmi igazság joga akitől a vezetőik mindent elvettek és szemtelenül hirdetik, elvettem ha nem tetszik tegyél róla. Ez nem megáll,hanem még fokozódik.A nyugdíjak pénzösszegei ott vannak a milliárdos politikusok,lapuló burzsoák számláin,tehát megtalálható. Lehet ezt játszani de hosszú távon nem ők lesznek a nyerők ebben az ellopom a nyugdíj takarékosságodat mert másra költöttem..Látni ennyi idő után is felni fognak ..mint Biszkut is felelősségre vonták 50 év után.. és ha a gyerekeiktől veszik majd vissza az ellopott pénzeket,akik akkor szembesülve azzal mik voltak szüleik.,,,”
 • 6. Besenyő_Pistabácsi 2011. január 27. 17:57
  „Ez tegnap előtt már felraktam de rögtön offolták, csak azt nem értem miért?
  http://www.youtube.com/watch?v=TFRmfGMsD-A”
 • 5. JungHeinrich 2011. január 27. 12:41
  „...ez pont olyan kijelentes volt a Kedves Vezetötöl,mint Gyurcsany hires szavai az elso amerikai biztositok bedolesekor. A valsag hozzank biztosan nem gyuruzik be :-) Viktor vezer hasonlo nyugdijugyben valo kijelentesei csak demagog bullshit!”
 • 4. queenmargareth 2011. január 27. 12:32
  „Az első 3 hozzászólással egyetértek,:)
  Honnan is indulna, ha nem a világhatalomtól:)Erre rájöttünk. Különben is általában a filmekben is először Amerikát érik UFO, Vagy világvége események:)”
 • 3. tótkomlósi 2011. január 27. 11:54
  „A mi viktorunk elébe ment az eseményeknek!
  Ő már gondoskodott róla, hogy a magán megtakarítását senki se élvezhesse egyszer!

  Államit meg nem fog kapni, mert nem lesz miből!

  Jut eszembe, az amcsiknál a magyar komcsik miatt nem lesz nyugdíj?
  Még azt is megérhessssssük!
  Még a viki kitalálhasssssa!”
 • 2. KolompárRómeó 2011. január 27. 10:59
  „A magyar állam viszont majd tuti garantálja nekünk 30-40 év múlva.

  Nekem erről egy nagy ájrópéer reformer jut eszembe, aki tavasszal hozott egy 5 éves adócsökkentési TÖRVÉNYT, majd pár hónap múlva ő maga csinált belőle azonnali adóemelést (GyF). Ezek után én meg majd elhiszem, ha Selmeczi "Iszonyatosan Buta" Gabriella nekem bármit is SZÓBAN garantál.”
 • 1. dmonlájn 2011. január 27. 09:57
  „de mint tudjuk nálunk nem lesz gond, OV megmondta a tutit!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 400 ezren használták az internetes nyugdíjszámító kalkulátort

Összesen 381 ezer alkalommal használták január 25-én délig a magánpénztárak által kifejlesztett, a www.tajekozodjon.com honlapon elérhető nyugdíjszámító kalkulátort. Tovább olvasom