Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Kerülik az adófizetést a magyar multik (is)

Kerülik az adófizetést a magyar multik (is)

A 172 leányvállalattal rendelkező 20 legnagyobb magyar cég is "eltüntetné" bevételének egy részét.

MTI - 2012.04.18. 06:30
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A nemzetközi színtéren működő húsz legnagyobb magyar vállalat tavaly a világ 37 országában 172 leányvállalattal rendelkezett, és mintegy 40 ezer főt foglalkoztatott külföldön, egy részük azonban különböző cégeken keresztül "láthatatlanná tenné" nyeresége egy részét - írja a szerdai Népszava.

A lapnak Inotai András, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének volt igazgatója elmondta, hogy a külföldön is terjeszkedő magyar társaságok – a "magyar multik" – vállalati kultúrája a legtöbb esetben hiányos, és az ilyen cégek adózási morálja sem mindig a legjobb.

Szerinte az ilyen cégeknek fokozottan kellene arra törekedniük, hogy a külföldön, illetve idehaza megszerzett profitjukat Magyarországon fektessék be munkahelyek teremtésére, illetve társadalmi, kutatási,
fejlesztési célokra. Ehelyett azonban több "magyar multi" különböző offshore cégeken keresztül "láthatatlanná teszi" a bevételei egy részét - áll a cikkben.

Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke a lapnak elmondta: bár a "magyar multik" erősen hajlanak az "adóoptimalizálásra", vitathatatlanul meghatározó szerepet töltenek be a hazai gazdaságban, mivel így is legnagyobb adófizetők, s egyben a legnagyobb munkaadók. Ugyanakkor ezekre a vállalatokra az is jellemző – tette hozzá a szakember –, hogy a többi nemzetközi társasághoz hasonlóan akkor hozzák haza a profitjukat, ha a piaci körülmények itthon éppen kedvezőek.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...