Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Kétmilliós bírság a Concorde Értékpapír Zrt.-nek

Kétmillió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Concorde Értékpapír Zrt-t. a befektetési szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályok, így a szerződéskötést megelőző tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírások megsértése miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
A felügyelet egy bejelentő beadványa nyomán azt vizsgálta, hogy a befektetési szolgáltató a megbízást megelőzően olyan tájékoztatásban részesítette-e az ügyfelet, amelyet a megbízás idején (2006. május 2-án) hatályos tőkepiaci szabályozás megkövetelt. A tájékoztatási kötelezettség tartalmi vizsgálata keretében a felügyelet a bejelentő és a társaság üzletkötője között lezajlott telefonbeszélgetést ellenőrizte.

A felügyelet megállapította: a tájékoztatásnak szánt telefonbeszélgetés három megvásárolni kívánt értékpapír helyett egyetlen értékpapírra terjedt ki csupán. E termék esetében sem tért ki annak lényegi ismérveire, a kibocsátóra vonatkozó információk bemutatására, de még arra a lépéssorozatra sem, amely alapján a kibocsátó és a kibocsátott termékre vonatkozó információk elérhetőek lennének.

A tájékoztatás jogszabályban meghatározott teljeskörűsége különösen elvárható olyan befektetési formák esetében, amelyekkel az adott ügyfél korábbi tőkepiaci jelenléte során nem került kapcsolatba. A szankció megállapításánál viszont enyhítő körülményként értékelte a felügyelet, hogy a szolgáltató kimutatható vagyoni előnyt nem ért el, az eljárásban minden tekintetben együttműködött, és magatartásának rosszhiszeműsége a kötelezettségszegés kapcsán nem állt fenn.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a McDonalds nyeresége a harmadik negyedévben

A világ legnagyobb gyorsétterem lánca, a McDonalds jobb eredményt ért el az idei harmadik… Tovább olvasom