Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kevés a nő a felső vezetésben

Magyarország, Szeged, Szentes - Az Európai Bizottság októberben terjeszti be a női kvótáról szóló javaslatát: a vállalatok vezető testületeiben a nők arányának 2015-ig 30, 2020-ig pedig 40 százalékra kell nőni. A megkérdezett Csongrád megyei vállalatoknál a magyar átlagnál – 5,3 százalék – magasabb a női vezetők aránya.
Meghatározza a női vezetők minimális arányát a hétfőn életbe lépett új esélyegyenlőségi törvény Olaszországban: a köztulajdonban lévő és a tőzsdén jegyzett olasz vállalatok igazgatótanácsaiban a testület első újraválasztása után a nők arányának el kell érnie a 20 százalékot. A másodszori tisztújításkor már 33 százalék lesz a minimum.

Idén márciusban Viviane Reding igazságügyekért felelős európai biztos közölte: az Európai Bizottság már októberben beterjesztheti a női kvótáról szóló javaslatot. A tervek szerint a vezető testületekben a nők arányának 2015-ig 30, 2020-ig pedig 40 százalékra kell nőnie. Magyarországon jelenleg 5,3 százalék a női felsővezetők aránya – az Unióban ez az arány átlagosan 13,7 százalék. Kutatások bizonyították: eredményesebbek azok a vállalatok, amelyek felső vezetésében nők is szerepelnek, akik válság idején különösen jól teljesítenek. Mivel a férfiaknál jobban kerülik a kockázatot, recesszió idején az általuk vezetett cégek sikeresebben működnek.

A Tisza Volán 10 osztálya közül kettőt – a jogi, igazgatási és biztonságtechnikai főosztályt és a gazdasági és ügyviteli elszámolási központot – vezet nő. – A női felsővezetők aránya tavaly decemberben még 30 százalék volt, de két vezető azóta nyugdíjba ment. Felsővezetői szinten most 20, középvezetői szinten 31 százalék a nők aránya társaságunknál. Amikor 30 éve a vállalathoz kerültem, még csak egy osztályt vezetett nő. Ezért is hirdettük meg a társaság nőpolitikáját, amivel sikerült elérnünk az aránynövelést – mondta Szeri István.

A vezérigazgató úgy látja, hogy humán területen, ahol emberekkel kell foglalkozni, a nők sokkal ügyesebbek férfi társaiknál. – A szegedi közlekedést vezénylő 3 munkatársunk mindegyike nő: ez olyan terület, ahol fontos az empátia. Persze nemcsak a nemtől, az illető személyiségi jegyeitől is függ, hogy ki milyen posztot tud betölteni – magyarázta az igazgató.

Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója 2 éve azt nyilatkozta lapunknak: vezetőnek jobban szeret férfit alkalmazni, vagy olyan nőt, aki már szült. Nagy hátrány a női nemnél – magyarázta –, hogy valaki építi a karrierjét, majd a szülés miatt 3-6 évre kiesik a munkából; a vállalat élete emiatt nem állhat meg. – A Hungerit igazgatótanácsában 3 igazgatónő van, és az osztályvezetők fele is nő – mondta most Magyar József. A baromfifeldolgozó vállalatnál tehát a hazai átlagnál 10-szer több nő dolgozik vezető beosztásban.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. tájékoztatása szerint a cégnél a női felsővezetők aránya 20 százalék.

Olvasóink írták

  • 2. LukSzkaivoker 2012. augusztus 16. 21:05
    „Annak kellene elfoglalnia egy adott posztot, aki a leginkább alkalmas rá. Ezzel remélem mindenki egyet ért. Ebből egyenesen következik, hogy a kvóta hülyeség. Mondom ezt annak ellenére, hogy egyetértek az esélyegyenlőséggel. Nem kvótákat kellene állítani, hanem átláthatóvá és objektívvé kellene tenni a döntéseket. Ha egy ember úgy érzi, hogy hátrány érte a neme, származása, vagy mittudomén mi miatt, akkor legyen lehetősége panaszt emelni, és a visszaéléseket pedig szigorúan büntetni kellene. Innentől kezdve nem érdekel, hogy egy adott pályán - legyen az felsővezető, vagy vájár, vagy akármi - a nők aránya 90% vagy 10%, mert tudom, hogy az arra rátermett EMBEREK vannak ott.”
  • 1. klj-54 2012. augusztus 16. 10:32
    „Nem kvóta kell hanem alkalmas vezető!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig változott a forint árfolyama: 278 körül az euró

Alig változott a forint árfolyama csütörtökre virradóra a főbb devizákhoz képest: a nemzetközi… Tovább olvasom