Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kevesebb a munkanélküli a vásárhelyi kistérségben

Hódmezővásárhely - Kevesebb a munkanélküli a vásárhelyi kistérségben, 130 millió forinttal nőtt Vásárhely iparűzésiadó-bevétele, növekvő pályára álltak a vásárhelyi cégek - hangzott el tegnap Hódmezővásárhelyen egy sajtótájékoztatón.
– 2010-hez képest 2014-re mintegy kétezer fővel csökkent a regisztrált munkanélküliek száma a hódmezővásárhelyi kistérségben – jelentette be a tegnapi vásárhelyi sajtótájékoztatón Törjékné Pásztor Ildikó, a járási munkaügyi kirendeltség vezetője.

Hozzátette, míg 2010 januárjában 4270 regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván, addig 2014 ugyanezen időszakában 2096-ot. 2010 decemberében 3500-an kerestek munkát a kistérségben, 2014 decemberében pedig 1572-en. Az év eleji és év végi adatok között azért jelentős az eltérés, mert például a téli hónapokban az építőiparban és a mezőgazdaságban javarészt szünetel a foglalkoztatás.

– Átalakult a munkaközvetítés rendszere. A legfontosabb változás, hogy maguk a munkanélküliek is felelősek az álláskeresésért, amihez a munkaügyi központoktól minden segítséget megkapnak – mondta a kirendeltségvezető.

Törjékné Pásztor Ildikó beszélt arról is, hogy a különböző támogatási lehetőségek is növelték a foglalkoztatási kedvet. Míg 2010-ben 147 millió forinttal, addig 2014-ben már 561 millió forinttal támogatták a foglalkoztatást. Utóbbiban nagy szeletet képviselt a közfoglalkoztatás. A járási munkaügyi kirendeltség vezetője elmondta, a mintegy kétezer fő közül, akik az elmúlt 4 évben állást találtak, 45 százalék a közfoglalkoztatásban, 55 százalék pedig a versenyszférában helyezkedett el.

Horváth Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy 2014-ben 130 millió forinttal nőtt a város iparűzésiadó-bevétele. A vállalkozások összességében mintegy
6 milliárd forint iparűzési adót fizettek be.

– A vásárhelyi cégek növekvő pályára álltak. Bízunk abban, hogy ez a tendencia megmarad, és újabb munkahelyeket is generál – hangsúlyozta az alpolgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kissé gyengült a forint szerda reggelre

Az eurót nem sokkal reggel hét óra után 310,05 forinton jegyezték. Tovább olvasom