Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Kevesebb lehet a meggy a tavalyinál

Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet munkatársai országos szinten a tavalyinál 5-10 ezer tonnával kevesebb meggyre számítanak az idén.
A közlemény hangsúlyozza, hogy a szakemberek között eltérő becslések vannak, a Fruit Veb munkatársai szerint országosan körülbelül hatvanezer tonna meggytermésre lehet számítani, ami hozzávetőleg a tavalyi terméssel egyezik meg.

A kutatóintézetben viszont úgy látják, hogy kelet-magyaroszági fagykárok és beporzási problémák miatt mindenképpen kevesebb lesz a meggytermés. A fagykárok miatti csökkenést némileg ellensúlyozza, hogy az Érdi bőtermő, amely a teljes termőterület 45-50 százalékát adja, szép termést mutat, viszont az ottani fajták közül sem mindegyik teljesít egyformán.

Pontos árakkal kapcsolatban csak a jövő héttől lehet biztosabbat tudni, az előzetes becslések szerint minimális emelkedés várható a piacokon, így tehát a hazai meggyvásárlók pénztárcája is megérezheti a szélsőséges tavaszi időjárást - jegyzik meg.

Olvasóink írták

 • 4. NP1 2013. június 16. 22:09
  „"Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet" - már a neve is gyanús! Mert ha Nemzeti Gyümölcstermesztési Kutatóintézet lenne akkor persze hinnék nekik.......”
 • 3. történész 2013. június 16. 21:12
  „Nos ez a megy ár karbantartó hivatal közleménye lehet,Sima hazugság.Az én fámról tavaly kb. egy üvegre valót szedtem le most cirka átlag fölötti 25 kg-ra számítok.Ma keresztül utaztam az országot ..hát ennyi meggyet régen láttam a fákon Valóban az az ok,hogy ennek az IQ bajnok fogyasztónak beadják a 700 ft-os árat.Dunaföldvár előtt megálltunk éppen szedték az útszélén a közös tulajdonú meggyet..bérmunkásokkal mert viszik piacra..javasolták szedjem én is mert az út szélén levő fák közös tulajdonok..
  Nos valóban ez a hír központilag lett kiadva,de azért nem kell elhinni,hogy nincs meggy..van csak rohadt drágáé szeretnék adni.”
 • 2. queenmargareth1 2013. június 16. 11:13
  „hát ez azért érdekes, mert én RENGETEG meggyet láttam nemcsak a közelben, de 200 km-el arrébb is!”
 • 1. Együgyű 2013. június 16. 09:11
  „,,Kevesebb lehet a meggy a tavalyinál"
  Akkor most mi van? Drágább lesz? A történelmi Kisgazda párt vezére régebben megmondta a tutit! Az országunknak valamelyik Dél-Amerikai országból be kell hozni! A problémát egy stratégiai megállapodás kötésével meg lehet oldani! Most azért lett a tavalyinál kevesebb meggy, mert fagy, vízkár, szárasság, köd alakult ki a nemzeti egységes, vallásos, szent országunkban? Azonnal mindenkinek a rendkívüli helyzetre tekintettel vissza nem térítendő állami támogatást kell kiutalni! Vélelmezem, hogy az egykulcsos adó bevezetésével a gazdagoknak a megnövekedett fogyasztása indokolná! Szeretne a tisztelt, megkülönböztetett, előjogokkal rendelkező elitünk is nemzeti magyar friss meggyet fogyasztani! A fogyasztást (hungarikum) növekedését nem akarhatja visszafogni senki! A behozatal melletti döntést indokolja az is, hogy hazánkban a társadalmi olló szinte összezáródott! Ebben a demokratikus országban mindenki megérdemelné a meggyet!
  Ilyen bravúrokat végrehajtó ország meg nem volt a világon! Hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisgazdák: az új földtörvény lehetőséget teremt a vidéken élőknek

Turi-Kovács Béla reményének adott hangot, hogy az Országgyűlés pénteken elfogadja az új… Tovább olvasom