Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Kevesebb mint 5 perc: regisztráltunk a díjmentes pénzfelvételért

Szeged - Aki februártól ingyen szeretne felvenni 150 ezer forintot a bankjától, annak január 20-áig nyilatkoznia kell erről. Nyitáskor már mintegy húsz nyugdíjas álldogált az Erste Bank Széchenyi téri fiókja bejáratánál. Mi is nyilatkoztunk személyesen és e-bankon keresztül – a procedúra nem tartott tovább 5 percnél.
Hétfő óta nyilatkozhatnak az ügyfelek a bankjuknál a díjmentes pénzfelvételről. Erre azért van szükség, mert a kormány módosította a törvényt. Februártól havi kétszer – legfeljebb 150 ezer forintig – ingyen lehet készpénzt felvenni a bankautomatából. Ez addig havi 900 forintjába kerül az ügyfélnek. Aki élni kíván ezzel, annak január 20-áig személyesen a pénzintézetnél vagy e-bankon keresztül nyilatkoznia kell erről. Aki elmulasztja ezt az időpontot, az sem veszíti el a lehetőséget, csak később lesz rá jogosult.

Szegeden az Erste Bank Széchenyi téri fiókjában ottjártunkkor, a reggeli nyitásakor már mintegy húsz nyugdíjas várt a bejáratnál arra, hogy nyilatkozhasson az ingyenes készpénzfelvételről. Napközben is sokan jöttek emiatt.

Mi kora délután tettünk próbát az Erste Bankban. A biztonsági őr készségesen mutatta meg a sorszámot adó automatán, mit kell megnyomnunk, hogy el tudjuk intézni a 150 ezer forintos regisztrációt. Húsz perc várakozás után jelent meg a sorszámunk a képernyőn.

– Egy vagy több lakossági számlája van? – kérdezte a végtelenül udvarias ügyintéző, miután elkérte a regisztrációhoz szükséges személyi igazolványt és lakcímkártyát. Erre azért volt kíváncsi, mert az ingyenes készpénzfelvételre csak egy számla esetében lesz lehetőség. Ha valakinek több lakossági számlája is van, értelemszerűen ő, nem pedig a bank dönti el, hogy melyiket aktiválja az ingyenességhez. Az adatok egyeztetése után kinyomtatta az ügyintéző a nyilatkozatot, amelyet két helyen kellett aláírnunk. Egy példányt megkaptunk. Ezzel készen is voltunk. A procedúra kevesebb mint 5 percig tartott.

Az OTP az interneten
Az OTP az interneten

Az OTP Bank internetes főoldalán kiemelt helyen tájékoztat a díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozattal kapcsolatos tudnivalóról, azaz minden világos. Ha valaki mindjárt jelszavával lép be az otpdirekt szolgáltatásba, ott már nincs annyira van szem előtt, hogyan is kellene kezdeni a nyilatkozattételt. Kitalálni sem túl könnyű, hogy az „Igénylések" főmenüpont alatt kellene keresni, de ott van, ám ezt igazából azért tudjuk, mert a főoldalról lementünk a részletekhez.

Utána már megy minden, mint a karikacsapás. Pontosabban egy helyen kicsit még ügyetlenkedtünk, az egyetlen számla előtt nem vettük észre a kis kört, amit jelölni kellett volna. Csak nyomtuk az igénylés zöld mezőjét - mint süket a csengőt – hibaüzenet nem jött. Akinek több számlája van, biztosan hamarabb ráérez, hogy itt most választani kell, és aktiválja is az egyik szürke köröcskét, de az egy számlánál ez nem volt igazán egyértelmű.

Az online ügyintézés - még az ügyetlenkedés ellenére - sem tartott tovább 5 percnél.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagybani: a kereskedő az első

Nincs elegendő hely a dorozsmai nagybani piacon ahhoz, hogy ingyenes parkolót is kialakítsanak a rövid időre „beugróknak". Egy olvasónk szerint lenne rá igény. Tovább olvasom