Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kicsik nélkül a nagyok sem boldogulnak

Szentes - Idén első alkalommal a Presztízs díj mecénásai nyújtották át az elismerést az általuk jelölt vállalkozásnak. Az év kisvállalkozása elismerést Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója adta át a nyertesnek. Az üzletember szerint egy nagyvállalat sem képes hatékonyan és gördülékenyen működni, ha nincsenek jól teljesítő kicsik, akik segítik a fejlődést.
– Mi is voltunk kicsik. Húsz évvel ezelőtt az iparág egyik legkisebb vállalkozása voltunk, mostanra viszont az ágazat vezető vállalatává váltunk. Jót és rosszat egyaránt megéltünk ebben az időszakban, ezért érdemes látni, mi adhat lendületet egy vállalkozásnak. A Presztízs díj olyan elismerést nyújt a kitüntetettnek, amely nem csupán önbizalmad ad, hanem még jobb munkára, még több kihívásra sarkallja – fogalmazott Magyar József, amikor arról kérdeztük, miért fontos mecénásként részt venni lapunk kezdeményezésében. A Hungerit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, jó kapni, de még jobb átadni egy ilyen elismerést.

Az üzletember kifejtette: bizonyos méret után annyira szerteágazóvá válik egy vállalkozás működtetése, hogy igénybe kell venni kis cégek szolgáltatását is. Mert egyfajta időszakos vagy részfeladatok elvégzésére nem érdemes külön létszámot fenntartani. Az, hogy az udvart vagy a termelés befejeztével a gépeket és a csarnokokat egy kisvállalkozás tisztítja meg, vagy az, hogy a termékeket külsős fuvarozza, gazdasági és kényelmi szempontból is jobb megoldás. Azzal, hogy mások besegítenek, könnyebb a figyelmet a fő tevékenységre koncentrálni. Az egész rendszer attól tud rugalmasan működni, hogy mindenkinek megvan a saját feladata, amelyet a legjobb színvonalon és a leginkább költséghatékonyan kell elvégeznie.

Magyar József elárulta, nagy öröm volt számára, hogy a kisvállalkozások versenyében épp egy olyan szentesi cég érdemelte ki a Presztízs díjat, amely a Hungeritnél is számos megbízást kapott, és kitűnő munkát végzett. A vezérigazgató megjegyezte: jól dolgozó beszállítók és kisvállalkozások nélkül az általa vezetett társaság sem fejlődhetett volna odáig, ahol most tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlott a helyzet a körbetartozások területén

Romlott a helyzet a körbetartozás területén a Coface Hungary szerint. A cég behajtási tevékenysége során azt tapasztalja, hogy a követelések időben elhúzódnak. Tovább olvasom