Délmagyar logó

2018. 09. 22. szombat - Móric 17°C | 26°C Még több cikk.

Kiderült, hova utaznának legszívesebben a magyarok

Idén második alkalommal készítette el felmérését a repjegy.hu arról, hova utaznának a legszívesebben a magyarok.
A repjegy.hu szeptemberben zajló felmérése során közel 60 ezer szavazat érkezett, összesen 980 különböző úti céllal. Érdekesség, hogy a tavalyi felmérésben résztvevő 30 ezer magyar még 1690 különböző várost nevezett meg. A válaszadók a világ bármely olyan városát megjelölhették, amely repülőtérrel rendelkezik.
 
Az idei top 10-es lista (zárójelben a tavalyi helyezés):

New York, Amerikai Egyesült Államok (1.)
Denpasar Bali, Indonézia (7.)
Male, Maldív-szigetek (3.)
Phuket, Thaiföld (19.)
Párizs, Franciaország (20.)
Sydney, Ausztrália (8.)
Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok (4.)
Honolulu, Amerikai Egyesült Államok (17.)
Róma, Olaszország (16.)
Miami, Amerikai Egyesült Államok (5.)

New York megtartotta előnyét, ahogy tavaly is, idén több mint 2000 szavazattal többet kapott, mint a második helyezett város. A 2016-ban második helyre befutó Barcelona idén csak a 11. helyre elegendő szavazatot kapott, és eltűnt a lista éléről a tavaly 9. helyezett London is, idén a 18. lett a listán. Ugyanakkor felkerült a top 10-be két gyönyörű, kedvelt úti cél, Párizs (2016-ban 20.) és Róma (tavaly 16.).

Emellett továbbra is érdeklődünk az egzotikus helyek iránt: Indonézia, a Maldív-szigetek, Thaiföld és Ausztrália továbbra is vonzó úti cél a magyarok számára. Phuket a tavalyi 19. helyről került fel idén a 4. helyre, míg a tavalyi 6. helyezést elérő Bangkok idén csak a 19. lett. Bora Bora idén a 13. helyre csúszott vissza a tavalyi 10.helyről.

Nem került fel a top 10-be, de továbbra is sokan utaznának Dubajba, tavaly 13., idén 16. helyre került ez az úti cél az összesített listán.

A ranglistát vágyaink mellett a realitás is befolyásolta, ezt jól mutatja például, hogy a tavalyi 120. helyről idén a 49-re jött föl Isztambul, ahová valóban sok magyar turista utazott idén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól megy a dunai hajózás

Százezrek hajóznak a Dunán, egyre több turista választja a városnézésnek ezt a módját. Tovább olvasom