Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Kihirdették az állami mobil fizetési rendszer szabályait

A rendszer a mobiltelefonos fizetési technológiát felhasználó egységes állami platformként működik majd.
A kormány kihirdette a nemzeti mobil fizetési rendszer részletszabályait csütörtökön.

A nemzeti mobil fizetési rendszerről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A rendszer a mobiltelefonos fizetési technológiát felhasználó egységes állami platformként működik majd. Első lépcsőben a parkolási közszolgáltatások és az autópálya-matricák elektronikus értékesítésében lehet majd használni.

Minden közszolgáltató köteles lesz az országosan egységes rendszert igénybe venni, szolgáltatásainak mobil értékesítéséhez. A rendelet szerint a nemzeti mobil fizetési szervezet valamennyi ügyfél számára Magyarország egész területén azonos feltételekkel biztosítja a szolgáltatás értékesítését.

A kizárólagos állami tulajdonú Nemzeti Mobil Fizetési Zrt. a díjbevételeiből fedezi működési költségeit. Az ügyfél - az igénybe vett szolgáltatáson felül, a már működő rendszerekhez hasonlóan - kényelmi díjat fizet. E díj mértéke - szolgáltatástól függően áfával együtt - 50-100 forint lesz. A várakozási (parkolási) közszolgáltatás értékesítése esetén tranzakciónként 50 forint, úthasználati jogosultság értékesítése esetén tranzakciónként 80 forint, közlekedési jegy értékesítése esetén tranzakciónként 50 forint a díj, míg az egyéb szolgáltatások esetén tranzakciónként 100 forint.

A jelenleg üzemelő rendszerek többsége az új állami platformra támaszkodva, annak viszonteladójaként működhet majd. Ezért továbbértékesítési díjat kell fizetnie, a díj alapja az ügyfél által fizetendő nettó díj 10 százaléka a parkolásnál, 5 százaléka az úthasználati jogosultság és a közlekedési jegy értékesítése esetén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-Star: elrendelték a csődeljárást

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. csődeljárását, amelynek kezdő időpontja 2012. december 13. Tovább olvasom