Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kiválósági díjat kapott az Építő-KITT Klaszter

Az Építőipari Kutatási Innovációs és Technológia Transzfer (Építő-KITT) Klaszter évzáróján, a napokban adták át az Európai Klaszter Kiválósági Díj bronz fokozatát a klaszter tagjainak.
Az Építő-KITT Klaszter 2011 áprilisában alakult a legnagyobb családi tulajdonú, Csongrád megyei építőipari vállalkozások összefogásával. Az együttműködés ma 1170 fő munkavállalót foglalkoztat, több mint 38 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A klaszter évzárón Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere és Nemesi Pál klaszterelnök jelenlétében vehették át a klaszter tagjai az elismerést.

A minőségi címke arra motiválja a klasztermenedzsereket, hogy összehasonlítsák magukat egymással, és tanuljanak a legjobbaktól. Az Építő-KITT klaszter abba az „elit körbe" került be most, amelyben jelenleg svájci, osztrák, német, lengyel, olasz, portugál, dán, francia, belga, és svéd építőipari klaszterekkel mérheti össze teljesítményét.

Az Építő-KITT klaszter idei sikerei közé tarozik még a februárban elnyert Akkreditált Innovációs Klaszter (AIK) cím, amely a legrangosabb hazai elismerés. Ez a klaszter tagjait arra jogosítja fel, hogy a hamarosan induló EU pályázatokban – magasabb támogatási intenzitással – együttesen valósíthatják meg innovációs elképzeléseiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2018-ig csökken a vállalkozások adóterhe

A kormány adópolitikájának fontos célkitűzése, hogy 2018-ig a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos… Tovább olvasom