Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Koncentrálódnak a vendéglátóhelyek a fővárosban

A bevásárlóközpontokba, illetve néhány utcába koncentrálódnak a vendéglátóhelyek Budapesten, a bérleti díj a legfelkapottabb helyen elérheti a havi és négyzetméterenkénti 140 eurót is - közölte a GVA Robertson nemzetközi ingatlan-tanácsadó magyar részlege.
A nagy bevásárló központokban a tulajdonos jelöli ki a vendéglátás helyét, ez általában nem több a bérbe adható terület 20 százalékánál. Ezek kiegészítik a bevásárlóközpont kínálatát, és a nyitva tartásuk is az üzletekéhez igazodik. Ugyanakkor ezeken a helyeken más funkciókat ellátó vendéglátó helyek is vannak, például éjszakai bárok, és éjszaka is működő bowling pályák is.

Az egyes utcákba koncentrálódó vendéglátóhelyek nem a beruházók döntései alapján kerültek oda, hanem szerves fejlődés eredményei. Ilyen például a Liszt Ferenc tér, ahol 15 éve nyíltak az első éttermek, jelenleg nincs már kínálat, telítődött a hely.

A GVA elemzése tartalmazza a legfontosabb ilyen utcákban lévő éttermek, kávézók bérleti díjait. A Liszt Ferenc téren ez 35-50 euró, a Ráday utcában 15-50 euró, a Király utcában 15-60 euró, míg a legdrágább Váci utcában 35-140 euró havonta és négyzetméterenként. Ezeken túl az utcára néző teraszok után akár havi egymillió forintot is elkérnek az önkormányzatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente 12 milliárd forintért vásárolnak teát Magyarországon

Nőtt a tea kiskereskedelmi eladása: míg értékben 10 százalékkal emelkedett a forgalom tavaly… Tovább olvasom