Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Kötelező agrárkamatai tagság

Kötelező agrárkamatai tagság

Csongrád megye - Kötelező az agrárkamarai tagság: a mezőgazdaságból élőknek szeptember 30-áig regisztráltatniuk kell magukat 5000 forint befizetése ellenében, a tagdíj összegét később állapítják meg.

Fekete Klára - 2012.09.06. 07:59
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Megint egy újabb „okoskodás", hogy a mezőgazdaságban dolgozókat megvágják – írta szerkesztőségünknek egy őstermelő a kötelező agrárkamarai tagsággal kapcsolatban. A férfi arra is figyelmeztetett, kevesen tudnak arról, hogy szeptember 30. a határidő, a regisztrációs díj pedig 5000 forint.

Tagdíj

Az éves tagdíj mértékét majd a kamara alapszabálya határozza meg. A törvény csak azt kötötte ki, hogy nem lehet több évi 1 millió forintnál. Még nem tudni, hogy az árbevétel vagy a jövedelem után határozzák-e meg a várhatóan sávos fizetni valót.
A közvéleményt magunk is teszteltük: egy ásotthalmi őstermelő, aki kérte, ne írjam le a nevét, azt mondta: eddig még csak a rádióban hallott a kötelező tagságról, és azóta se ért rá, hogy utánaérdeklődjön, mi a teendő. – Nem repesek az örömtől, hiszen egy újabb fizetnivalóról van szó. Mit kapok a pénzemért? Szerintem semmit – mondta.

Nem rejtette véka alá a véleményét Balogh Zoltánné ópusztaszeri őstermelő: újabb pénzkiadásnak tartja a regisztrációs díjat, amelyről még azt is tudta, hogy online kell bejelentenie magát. A közepesnek mondott mezőgazdasági vállalkozók táborához tartozó zákányszéki Puskás Ferenc szerint a tagsággal járhatnak előnyök, amennyiben a kamara segíteni tud nekik. Emlékeztetett arra, hogy a 90-es években volt már egyszer kötelező kamarai tagság.A kereskedelmi és iparkamarákkal ellentétben kötelező tagságot vezet be az augusztus 1-jén hatályba lépett új agrárkamarai törvény. A jövőben a kamara tagjává válik automatikusan minden őstermelő, minden olyan egyéni vállalkozó, aki agrárgazdasággal foglalkozik, illetve minden gazdasági társaság, amelynek fő tevékenysége az agrárium.
Kiss Gábor, a Csongrád Megyei Agrárkamara titkára elmondta: lassan halad a regisztráció. A termelőket a kamarai tanácsadók segítségével értesítik, és hirdetnek a falusi lapokban is. A szervezet átalakulóban van: a korábbi elnökség már nem tevékenykedik – Hódi Pál megyei elnöktől elköszöntek –, országos átmeneti elnökség állt fel, amelynek Csongrád megyei tagja a helyi ügyekért is felelős Kispál Ferenc.

Hány tagra számíthatnak? Annyit tudnak csak, hogy 13 ezer 500 gazdálkodó igényelt területalapú támogatást, viszont az élelmiszer-ipari vállalkozásokra nincs rálátásuk. Mára az önkéntes alapon működő megyei kamarának mindössze 500 tagja maradt.

Az agrárkamarai választásokat jövőre, februárban és márciusban tartják, először a megyei, majd az országos szinten. Az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara első ülését legkésőbb 2013. március 31-éig kell megtartani.

Az áruházak kimaradnak.
A kereskedők egy részét is érinti a kötelező agrárkamarai tagság Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint. A hagyományos kereskedő számára, ilyen például a sarki fűszeres, a CBA vagy akár a Tesco, nem lesz kötelező. A kereskedelemnek az a területe viszont, amely kötődik a mezőgazdasági termeléshez – növényvédelmi szerek, mezőgazdasági eszközök forgalmazása –, az új agrárkamarához tartozik majd. Az első koncepció szerint még az agráriumban érintett összes szereplő, vagyis a zöldséget és gyümölcsöt áruló hipermarketek is az agrárkamarához kerültek volna.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. sajopal51 2012.09.08. 11:49

Emberek ez nem megszorítás,hanem célzott pénz behajtás.

Moderálásra küldöm 12. czindi 2012.09.08. 08:39

"Mára az önkéntes alapon működő megyei kamarának mindössze 500 tagja maradt." Mert rájöttek, hogy ennyit ér. Vagyis semmit. Arra jó, hogy eltartsanak néhány léhűtőt, aki termelni - dolgozni - képtelen, vagy nem akar. Nálunk is elő van írva a kötelező kamarai tagság. ( Tehát nem attól vagy orvos, hogy elvégezted az egyetemet, esetleg szakosodtál, ledolgoztál becsülettel 40 évet, hanem attól, hogy kamarai tag vagy-é?) Ha nem, nyilván nem tudod megfogni a fecskendőt, nem áll a füledre a fonendoszkóp, stb...Ott voltam, mikor a mi kamaránk alakulni kezdett, még az un. "rendszerváltás" (?!) előtt. Nem erről volt szó! Akkor még egy VALÓDI ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETKÉNT INDULT!

Moderálásra küldöm 11. X_Y 2012.09.07. 20:40

Fizessétek beeeee birkák...

Moderálásra küldöm 10. pog 2012.09.07. 08:41

5-3 igazatok van,már lassan bele rokkan az ember a kormányban lévő"adó feltalálok"ötleteinek...szinte lehetetlenné teszik a vállalkozásokat....így lassan a nagy termelő cégek is egyszer csak eltűnnek...

Moderálásra küldöm 9. nagypappa 2012.09.07. 03:54

Kötelező agrárkamatai tagság...

Véletlenül van elírva a cikk címe?

Moderálásra küldöm 8. mivan? 2012.09.06. 22:31

Pénzbeszedés! Ennyi. Semmiféle előnnyel nem fog járni. Mondhatnak akármit.

Moderálásra küldöm 7. keletaru 2012.09.06. 21:03

Nagyobb baj eme társadalmi szervezettet használja a kormány megegyezésekre, mint olvasom sajtóban . Innentől kezdve azt mondja a Kamara támogatta ! Mint látszik nem is tudják akiknek fizetni " kell " tagdíjat mire is fizetnek . Ez csak az én véleményem nem kell vele egyet érteni . Éssss valakiknek ez biztos jóóóó . Értünk miattunk nekünk ....? Üdv Kuci

Moderálásra küldöm 6. radic 2012.09.06. 20:20

4. Horthyszobor 2012.09.06. 17:18

"Komolyan, miért nem mondjak azt, emberek évente 1 milliót befizetsz és békén hagyunk."

Mert miután mindenki befizette, megemelnék 1,5, majd 2 millióra, mondván, ha az 1 millát ki tudja valaki csengetni, akkor biztos van ott még kiszippantani való. Itt az emberek megnyomorítása a cél.

Moderálásra küldöm 5. roxper 2012.09.06. 20:14

Éljen az őstermelők tartják el az agrárkamarában ücsörgő aktakukacokat, a töküket vakaró jogászokat! :(

Moderálásra küldöm 4. Horthyszobor 2012.09.06. 17:18

Komolyan, miért nem mondjak azt, emberek évente 1 milliót befizetsz és békén hagyunk. Egyszerűen hihetetlen ha meg nem lesz be büntetnek. Vicc


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...