Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Közel 2 tonna gyümölcsöt és zöldséget foglaltak le a lengyel árusoknál

Szeged - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Mars téren és a Nagybanin tartott razziát.
Fokozottan vizsgálja a piacokon az őszi szezonális zöldségek, gyümölcsök minőségét és nyomonkövethetőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A hatóság országszerte figyelemmel kíséri az importőrök tevékenységét is. Tegnap Csongrád megyében is volt ellenőrzés, amelynek következtében összesen 1732 kg ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a hatóság.

A tavaly elfogadott élelmiszerbiztonsági stratégiának megfelelően több esetben a Nébih a társhatóságokkal, így elsősorban a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal együttműködve végzi az ellenőrzéseket, amelyek célja elsősorban a csalás, a hamisítás, az élelmiszergazdasági szektorban előforduló szabálytalanságok visszaszorítása, hogy kiváló minőségű, biztonságos, egészséges élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a NAV-val közös ellenőrzést tartott tegnap a Szegedi Mars-téri, valamint a Dorozsmai Nagybani piacokon. Az ellenőrzés során a Nagybani piacon lengyel rendszámú teherautóról, lengyel nyelven beszélő árusok értékesítettek zöldséget, gyümölcsöt. A lefolytatott ellenőrzés során az alábbi áruk eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudták: 415 kg kaliforniai paprika, 1067 kg paradicsom, 100 kg körte, 90 kg lilahagyma, 40 kg zeller
20 kg lilakáposzta.

A vonatkozó eljárásrend szerint, mint ismeretlen eredetű, ebből következően nyomon követhetetlen és teljes mértékben jelöletlen árut a hatóságunk a Szegedi Vadasparkkal kötött megállapodás alapján megsemmisíttette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benne van az internetadó a költségvetési tervben

Az internetadó előfizetésenkénti felső határa 700, illetve 5000 forint lesz - derül ki a… Tovább olvasom