Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Közgazdászok bálja a TIK-ben

Nem csak a SZTE SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ földszinti „főhajója", hanem a bejárattól balra található kisterem is megtelt asztalokkal a közgazdászok péntek esti bálján, amelyre 600-nál is több vendéget regisztráltak. Az esemény fővédnöke a Magyar Közgazdasági Társaság, első számú támogatója pedig a CIB bank volt.
A hivatalos program csak egy nagyon kicsit csúszott, de ezt is csak az a társaság észrevételezte, amelyikben nagyon magas volt az egy négyzetmétere jutó egykori és gyakorló dékánok száma. Farkas Beáta, Hetesi Erzsébet és Vilmányi Márton komolyan vette a meghívóban szerepló hétórás kapunyitást, s időben csatlakozott hozzájuk Csernus Sándor bölcsészkari dékán is.

Közgazdászok bálja a TIK-ben. Fotó: Kovács András (képgaléria)

Mind a hallgatói köszöntő, mind Vilmányi Márton kari dékán felvezetője frappánsan rövid volt - az elsősök és a végzősök tánca pedig látványos. A büféasztalos vacsora kínálatában nem nagyon lehetett hibát találni, s az italos részlegen is jó ízlésről tanúskodott a borválaszték. Az ételen és az italon túl már csak zene és táncos lábú fiatalok tömege kell a jó bálhoz – péntek este a Zsomboys gondoskodott a talpalávalóról, s a zene találkozott a döntő többségében hallgatókból verbuválódó báli közönség igényével.

Közgazdászbál a TIK-ben. Fotó: Domonkos Sándor|SadaWeb Fotó (galéria)


Volt tombola is, kicsit jobb szervezéssel - és csinosabb árusokkal -, mint amikor e sorok írója még az 1980-as évek elején egyedül intézte a projektet fővállalkozásként a pécsi közgázon. Akkor a kereslet nem találkozott a kínálattal, így néhány tőszelvényt is értékesíteni kellett. Ami persze kizárt néhány vásásárlót a szerencséből – növelte viszont a nyereséget. Ezúttal Szegeden egy nagyobb plakáton feltűnt Korda György is, aki 6 esztendővel ezelőtt a Forrásban még élőben hozta tűzbe a fiatalokat. Itt most a pókerasztalt őrizte TIK-ben, ahol bárki megkísérthette a szerencsét.

Közgazdászbál a TIK-ben. Fotó: Domonkos Sándor|SadaWeb Fotó (galéria)

A bálkirályi és a bálkirálynői címet idén Kovács György és Farkas Beáta oktatók nyerték, a vendégek sokáig kitartottak, a hajnali ötórás zárás még szép létszámot "érintett".

Olvasóink írták

 • 16. szabójóska 2013. február 11. 23:05
  „agi50
  Mindenki mulasson a saját pénzén!”
 • 15. agi50 2013. február 11. 19:29
  „12,fotelagy- az eletben sokszor vnnak olyan unnepek, balok amiket nem engedhetnenk meg magunknak, de megis neha-neha nayg alkalmakkor szukseg van ezekre az unnepsegekre. Ha valakinek csak annyi penze van realisan hogy mindennap csak kenyeret ehetne, de megis az is 1x 1x kirug a mindennapokbol es dozsol, ezt nem konkretan a balra ertettem, csak hogy megertsd szukseg van az ember eleteben neha atelni egy balt, egy nagy bulit stb.. meg ha nem is engedhetne meg maganak.. legalabbis szerintem. Szukseg van a fiataloknak, hogy ateljenek egy szep ballagast, egy szalagavatot, egy balt, ertheto..”
 • 14. szabójóska 2013. február 11. 12:16
  „A vizsgaidőszakban zárva, utána felfűtik a TIK-et . Ezekért?”
 • 13. szabójóska 2013. február 11. 09:46
  „12 fotelágy

  Igen! Igen! Igen!

  Majó Úr! Hogy van ez?”
 • 12. fotelagy 2013. február 11. 05:58
  „Persze, le lehet nyomorultozni, nyilván ezt így kijelenteni jó érzés egyeseknek, nomeg ez is az igazság, tényleg elég nyomoronc egy undorító féreg vagyok a közvetlen környezetem szerint is. De nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy kitartok a véleményem mellett. Gondoljanak bele: folyik a nagy sírás-rívás a szegénységről, meg a gonosz minisztériumról, aki nem ad pénzt, stb. Erre csinálnak egy bált, ami a rongyrázásról szól, a pompáról és egyebekről. Ha valakinek állítása szerint ki van a hogyishíjjákra a gatyából, miért kell, hogy luxusra költsön? Hát ezt magyarázza meg valaki! Én azt mondom: ha valaki nem tudja bármi okból fizetni a számláit, akkor legalább mondjuk ne flancoljon.”
 • 11. roxper 2013. február 10. 20:14
  „9.
  Sajnos vélemény is az! :(”
 • 10. Horthyszobor 2013. február 10. 19:30
  „3. Nekem is megfordult a fejemben:) De most valahol messze élvezi az életet...”
 • 9. alfa258 2013. február 10. 17:58
  „fotelágy téged csak szánni lehet, lelki nyomorék vagy!”
 • 8. vélemény 2013. február 10. 13:56
  „Sok szép lány volt ott.
  Melyik képen látható a bálkirálynő?”
 • 7. vélemény 2013. február 10. 13:24
  „1. Logaritmus
  Ez közgazdász bál volt, nem jogász.
  Ujhelyi és Botka sem itt töltötte meg az éhes gyomrát. A luxuséhező Nyakónak meg csak érettségije van.”
 • 6. vélemény 2013. február 10. 13:12
  „A "szoci éhezők" ezalatt szaunázni voltak. :))”
 • 5. fotelagy 2013. február 10. 13:01
  „Erre bezzeg van pénz! Arcátlanság! Ebben a pillanatban szét kéne zavarni az egész bagázst! Semmi jogalapjuk háborogni, inkább húznák össze magukat olyan kicsikére, mint amilyen kicsik is valójában!”
 • 4. gorgó 2013. február 10. 09:14
  „nincs itt semmiféle gazdasági recesszió! Hazudoznak össze vissza, hogy mélyszegénység meg hasonló! Mulatnak az emberek, bál bál hátán...Van miből.”
 • 3. queenmargareth1 2013. február 09. 15:44
  „1:)egész délelőtt ezen gondolkoztam, de gondoltam, nem adják le:), tévedtem...”
 • 2. Krampampuli 2013. február 09. 12:39
  „bejárattól balra nincs kisterem...”
 • 1. Logaritmus 2013. február 09. 11:25
  „Keresztúri Farkas Csabi a nyitó táncot is vállalta vagy inkább a mosdók körül ácsorgott?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MasterCard: külföldön is jobban megéri kártyával vásárolni

A MasterCard szerint külföldön is jobban megéri bankkártyával vásárolni, mint készpénzzel, emellett… Tovább olvasom