Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

KSH: februárban 5,4 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene

Februárban az ipari termelés volumene 5,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest és 0,3 százalékkal volt nagyobb, mint az előző hónapban - jelentette az előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
A munkanaphatástól megtisztított mutató azonban csak a termelés 1,1 százalékos csökkenését mutatta az egy évvel korábbihoz képest. Éves összehasonlításban a munkanaphatással kiigazított ipari termelés ötödik hónapja csökkent februárban, a kiigazítatlan mutató hatodik hónapja mutat visszaesést.

Az év első két hónapjában az ipari kibocsátás 3,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Januárban az ipari termelés 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól az eredeti és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. A februári munkanappal korrigált adat az ipari kibocsátás csökkenésének lassulását mutatja, de a kiigazítatlan adat gyorsulást mutat a januári mérsékelt visszaesés után.

Az előző hónaphoz hasonlítva az ipar termelés 0,3 százalékos februári növekedése - egyes elemzők korábbi várakozásával ellentétben - jelentősen lelassult a januári 2,6 százalékos havi emelkedés után, amely akkor nyolchavi rekordnak számított.

Az ipari termelés részletes adatait egy hét múlva, április 12-én közli a KSH.

Olvasóink írták

 • 3. _csutak_ 2013. április 05. 11:47
  „Az elrugaszkodás tökéletesen összejött, elrugaszkodtunk a valóságtól!”
 • 2. roxper 2013. április 05. 10:27
  „A már tavalyi nagy rossz év után még tovább zuhan az ipar, hát kérem ide már nagy csoda kellene, hogy a hátralévő 8 hónapban valami történjen és ne zuhanjon újabb 1.7%-ot a gdp!”
 • 1. Együgyű 2013. április 05. 10:07
  „,,KSH: februárban 5,4 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene"
  A KSH bizonyára rosszul állapította meg az 5,4% csökkenést! Az bizonyára nem csökkenés, hanem növekedés! Azonban egy igazi sikertörténet a ,,0,3 százalékkal volt nagyobb, mint az előző hónapban"! Sikereket sikerekre halmozunk az utóbbi esetben is! Most is megy a siker:" Az előző hónaphoz képest viszont januárban - három hónapja először - 2,9 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelési index.". Senki ne aggódjon, aki kiesik a gigászi ipari termelésből, mert lesznek jól fizetett közmunkák! Madách Imre az ember tragédiájában is megmondta már: ,,Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb lesz idén a méz az időjárás miatt

Kevesebb lesz idén a méz az időjárás miatt - ismerteti a pénteki Napi Gazdaság. Tovább olvasom