Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Lassú kilábalás kezdődhet a biztosítási szektorban

Lassú és hosszadalmas kilábalás kezdődhet a biztosítási szektorban; a magyarországi biztosítók számára továbbra is a költséghatékonyság, a működési költségek racionalizálása lesz az egyik legnagyobb kihívás - mutat rá az Ernst & Young legfrissebb elemzése.
Az eurózónában tapasztalható kihívásokon felül Magyarországon a biztosítási adóval is számolni kell, amelyet a társaságok nem minden esetben tudnak áthárítani a fogyasztókra - idézi a közlemény Seregdy Tamást, az Ernst & Young üzleti tanácsadási szolgáltatások üzletágának igazgatóját.

Az Ernst & Young előrejelzése szerint az eurózónában működő biztosítók profitja visszafogott növekedésnek indul idén, a teljes szektor esetében meghaladva a 26 milliárd eurót. A javulás lassú ütemét azonban jól jelzi, hogy a várakozások alapján a profitbővülés mértéke még 2016-ban sem fogja elérni a 2007. évi értéket.

Az eurózónában az életbiztosítások díjbevételei 0,5 százalékkal emelkednek majd a tavalyi és a tavalyelőtti 8 százalékos csökkenést követően. A vagyonbiztosításokból származó bevételek az idén 1,8 százalékkal, jövőre 1,9 százalékkal nőhetnek, amely messze elmarad a korábbi átlagos 6,2 százalékos bővüléstől.

Az Ernst & Young jelentése szerint a jelenlegi helyzetben az európai biztosítóknak leginkább a tőke- és befektetési kockázatok kezelésére kell fókuszálniuk, fel kell térképezniük a növekedési lehetőségeket, rendszereiket és működésüket pedig ezekhez a kihívásokhoz kell igazítaniuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágán vesszük az életet

2008 óta alig nőtt a fizetés, az árak pedig egyre följebb mennek. Tovább olvasom