Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Leállhat a termelés a Gyulai Húskombinátban a jövő héten

A termelést a cég nem tudja finanszírozni, a számlavezető bankok zárolták a kifizetéseket.
Leállhat a termelés a Gyulai Húskombinátban a jövő héten, a termelést a cég nem tudja finanszírozni, a számlavezető bankok zárolták a kifizetéseket - tájékoztatta munkásgyűlésen a dolgozókat a húskombinátban kialakult helyzetről Ruck János vezérigazgató.

Petrusán Györgyné szakszervezeti elnök az MTI-nek azt mondta: teljes a bizonytalanság a dolgozók körében, lassan elfogynak a szabadságok, egyre többen kényszerülnek állásidőre. Hozzátette: a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. a szakszervezetnek néhány napja ígéretet tett arra, hogy a termelés a felszámolás alatt sem áll le, az emberek próbálnak ebben bízni.

"Elfogytak a húskombinát utolsó tartalékai, a számlavezető bankok 11 napja a húskombinát számlájára befolyt árbevétel lehívását nem engedélyezik a hiteltartozások miatt, és a pénzek részleges engedményezésében sem vezettek eredményre a tárgyalások " - nyilatkozta az MTI-nek Ruck János vezérigazgató. Hozzátette: a társaság hiteltartozása mintegy hárommilliárd forint, ebből 1,2 milliárd forint a forgóeszköz hitel összege, a többi hosszúlejáratú, beruházási célú hitel.

A vezérigazgató elmondta: az üzemben a héten szerdán és csütörtökön folyik gyártás, két napra elegendő alapanyag vásárlásához volt pénzük, a hét többi napján a négyszáz dolgozóból 150-200 ember dolgozik, akik logisztikai feladatokat látnak el, a szeletelő üzemben, a csomagolóban és a raktárakban, a dolgozók ötven százaléka szabadságát tölti, vagy állásidőre küldte őket a cég.

Ruck János kifejtette: a dolgozók elbocsátását eddig nem kezdeményezte a húskombinát vezetése, hiszen minden jel arra mutatott, hogy a kiemelt stratégiai státuszból adódóan a felszámolásban sem áll le a gyártás, "ma már tudjuk, a kiemelt státusz esetében jogszabály a termelés fenntartásáról nem rendelkezik". A vezérigazgató szerint napokon belül dől el a húskombinát sorsa. Rámutatott arra, hogy a felszámolási eljárás 15 napon belül emelkedik jogerőre, az eljárás felgyorsítható, a felszámolás azonnal jogerőre emelkedik, ha a húskombinát lemond fellebbezési jogáról a Gyulai Törvényszéken, a javaslat holnap kerül az igazgatóság elé.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. október 17. 19:51
    „Köszönöm Orbán Viktor Elvtárs!
    Ugyanis ő és a hibás gazdaságpolitika miatt nem hajlandó egyetlen bank sem finanszírozni a termelést, amely egyébiránt az elsődleges célja lenne a baknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetési kiigazítás: a Bankszövetség figyelmeztet, de a bevételi célok reálisak

Csökkenésnek indult a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe szerda délelőtt, miután a nemzetgazdasági… Tovább olvasom