Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Lemondott az IMF vezetője

Azonnali hatállyal lemondott Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szexuális bűncselekménnyel gyanúsított vezérigazgatója - jelentette be a szervezet igazgatótanácsa csütörtökön.

Hozzátette, hogy megkezdik az új vezérigazgató kiválasztását, és addig az amerikai vezérigazgató-helyettes, John Lipsky vezeti az intézményt.

Az igazgatótanács ismertette Dominique Strauss-Kahn levelét, amelyben ismételten a leghatározottabban tagadja az ellene felhozott vádakat, s közli, "minden erejét, idejét és energiáját" arra fordítja, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

"Jelen pillanatban elsősorban a feleségmre - akit mindenkinél jobban szeretek -, a gyerekeimre, a családomra és a barátaimra gondolok. Mint ahogy gondolok IMF-beli kollégáimra is" - írja Strauss-Kahn.

Levelében közli, "végtelenül szomorú", de kötelességének érzi lemondani, mert gondolnia kell családjára, és mert az IMF javát tartja szem előtt.

Volt kollégáihoz szólva így írt: "nagy dolgokat vittünk véghez az utóbbi több mint három évben."

A Wall Street Journal szerint utódként az IMF élére Christine Lagarde francia pénzügyminiszter a legesélyesebb, ha az igazgatótanács követi a hagyományt, amely szerint az IMF vezetője európai (a Világbanké pedig amerikai).

A húszak csoportja (G20) azonban nemrég nyílt kiválasztási eljárásban egyezett meg, úgyhogy lehetséges más jelölt is a felzárkózó gazdaságú országok csoportjából.

Olvasóink írták

 • 6. dodó 2011. május 19. 16:18
  „"... igazgatótanács követi a hagyományt, amely szerint az IMF vezetője európai(!)..."

  Innen is látszik, az izraeli zsidó mindig európai is!”
 • 5. dodó 2011. május 19. 16:15
  „4. queenmargareth

  Tévedsz! Sarkozi zsidó.”
 • 4. queenmargareth 2011. május 19. 13:58
  „Na, győzött sárközy. Hiába mondja mindenki, hogy nem, de az is cigány!”
 • 3. tótkomlósi 2011. május 19. 11:06
  „Fogadjunk, hogy a viktátor és a jobbik keze van benne!
  Így kell kettétörni a hatalmukat.”
 • 2. igazságkereső 2011. május 19. 09:54
  „Itt volt az ideje,kár,hogy nem négy,vagy öt évvel ezelőtt tette meg.Lehet,hogy a világ is jobban járt volna,azonban igaz: a jót meglépni soha sem késő! Jó döntés volt Dominique-Strauss Kahn! Nem ártott volna, ha a mi családunkra is korábban gondolt volna,nem csak a sajátjára beosztásánál fogva,valamint az IMF-re!!”
 • 1. horvathi 2011. május 19. 08:32
  „Akkor jöhet egy újabb bohóc, aki még tovább erősíti a cionista világhatalmat és még nagyobb nyomorba dönti a világot, az "előnyös helyzetű kisebbség" kiváltságainak és dőzsölésének biztosítása érdekében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árnyalatnyit erősödött a forint szerda estére

Árnyalatnyit erősödött a forint szerda estére: hat óra körül egy euró 268,35 forintot ért, míg… Tovább olvasom