Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Lényegi módosulás nem lesz a költségvetésben

A fő számokat illetően lényegi módosulás nem lesz a jövő évi költségvetésben.

LéA fő számokat illetően lényegi módosulás nem lesz a jövő évi költségvetésben - mondta a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent interjújában Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, hozzátéve: csak "személyes véleményét" fogalmazza meg, mert a tanács érdemben még nem foglalkozhatott a módosító indítványokkal.

"Az alacsony államháztartási hiánycél, valamint a költségvetési tartalékok kellő alapot teremtenek a pénzügyi-gazdasági stabilitásnak" - hangsúlyozta.

Úgy vélte, az idei év jó bázisa lesz a jövő évi költségvetésnek, hiszen a reálgazdasági és államháztartási folyamatok is a tervek szerint alakulnak. "Megkockáztatom: egy kicsit még jobban is" - teszi hozzá.

Kovács Árpád szerint a tavalyi 3,6 százalékos GDP-bővülés után idén lesz némi lassulás, de a kormány által remélt 3,1 százalékos növekedés megvalósulhat. A jövő évre prognosztizált 2,5 százalékos bővülést konzervatív becslésnek tartja. A magyar gazdaság ráállt a 2-3 százalékos bővülési pályára, amelyről "korábban csak álmodtunk" - fogalmazott.

Összességében úgy vélte, hogy 2016-os költségvetés megvalósítható, sőt van pozitív kockázata is, ide tartoznak például a gazdaság fehéredésével összefüggő hatósági lépések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43 milliárd forint támogatást kap jövőre a tejágazat

Ez 20 milliárd forinttal több, mint 2010-ben volt. Tovább olvasom