Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Lesz sárgacsekk- és telefonadó is

Matolcsy György szerint az új adókat a verseny miatt nem az emberek, hanem a cégek fizetik majd meg. A kormányszóvivő szerint az elmúlt évek kormányai miatt szükséges a Széll Kálmán Terv 2.0. Matolcsy kijelentette: 2010-ben csődhelyzet volt Magyarországon, ezért kellett a bankadó is. A tranzakciós adó, a telefon forgalmni és a biztosítási adó bevezetésével egyensúlyba kerülhet a költségvetés, a miniszter szerint nem a jövedelmet, hanem a fogyasztást adóztatják. Az energiaszektorra 30 százalékos adót vetnek ki, valamint a közműcégekre is. Utóbbi a víz és szemétszállító cégeket is jelenti. Törvényben rögzítik, hogy 5 millió forint felett a cégek csak átutalással fizethetnek.

Matolcsy azt is mondta, "Sorozatosan keresnek bennünket különböző uniós tagállamokból, hogy érdeklődjenek ezen új, izgalmas megoldások után. Megszorítások helyett növekedést segítő adókról beszélünk."

Telefonadót csak 10 perc után és havonta legfeljebb 700 forintig kell fizetni. – Példátlan reálbérnövekedés volt tavaly, nem vezettünk be megszorító politikát – fogalmazott a miniszter. Kijelentette: minél előbb szeretnének az IMF-fel megegyezni és, hogy a jövedelem alapú adókról át kell térni a fogyasztást terhelő adókra.

Sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Széll Kálmán Terv 2.0 okozta adóváltozásokról:

– Az előző kormányok képételenek voltak kezelni azokat az uniós elvárásokat, amiket az EU megfogalmazott. Emiatt volt a túlzott deficit eljárás. Átgondolatlan privatizáció, hitelfelvételek jellemezték az előző kormányokat. Emiatt szükséges a Széll Kálmán Terv 2.0. A magyar kormány joggal bízik ennek a sikerében. Minden remény megvan a hiánycél tartására. A jelenlegi kormány igazságos közteherviselést tűzött a zászlajára. A kormány nem a munkát, hanem a fogyasztást kívánja adóztatni. Távközlési adó, biztosítási adó, tranzakciós adó is lesz – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő.

– Azonnali pénzügyi csődhelyzettel szembesültünk 2010-ben. Emiatt a méltányos közteherviselés miatt bankadót, krízisadót is bevezettünk. A válságnak messze nincs vége, ennek fényében Magyarország egy olyan szakaszt indított el, hogy a korábbi vállaláshoz tartjuk magunkat. Kivezetjük a bankadót és krízisadót is, úgy, hogy 2013-ban a fele megmarad. 2011-ben nagyon nagy sikert értünk el, trendforduló a költségvetésben. Többlettel zártuk az évet, ami technikai jellegű a MANYUP pénzek miatt – mondta Matolcsy György. Hozzátette: "arra képesek voltunk, hogy egyszeri eszközökkel 3 évig tartsuk a költségvetési hiányt, de utána mi lesz? A mai kormányülés ezt szertefoszlatta. Az állam újjászervezése, az államháztartás a következő években Magyarország mindig és stabilan 3 százalék alatti értékeket mutat."

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beszél a Széll Kálmán terv 2.0-hoz kapcsolódó adóváltozásokról tartott kormányszóvivői sajtótájékoztatón az Országházban. MTI Fotó: Kovács Attila
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beszél a Széll Kálmán terv 2.0-hoz kapcsolódó adóváltozásokról tartott kormányszóvivői sajtótájékoztatón az Országházban.
MTI Fotó: Kovács Attila

– Amíg egyszeri krízisadókkal működik a költségvetés, valóban nem beszélhetünk kiszámíthatóságról. Adómértékek csökkenése következik, további jövedelmi típusú adók nem várhatók. Tíz kis adó kivezetésével 48-ra csökkentettük az adókat, ami tavaly 54-re szaporodott. További 3-mal nő, 6-tal csökken az adók száma. Három új adónem részleteire került ma pont – mondta Matolcsy.

"Bevezetünk az EU-ban nem létező tranzakciós adót, melynek részleteiről még egyeztetünk. Háromkulcsossá válik a társasági adó, a 10 és 19 százalékos mellett 30 százalékos kulcs is megjelenik az energia és közmű cégeknek. A távközlési forgalmi adó a cégeket terheli, az adó alanya a cég, az első 10 perc ingyenes, utána 2 forint/perc, legfeljebb 700 forintig. A cégek legfeljebb 2500 forintot fizethetnek adóban. Idén 30, jövőre 50-60 milliárd forintos bevételre számítunk. Áttörést jelent a pénzügyi tranzakciós illeték. Kivetjük a legszélesebb bázisra, egy ezrelékes formában, amiből 130 milliárd forintot várunk. Alanya az a bank, amelyik a tranzakciót lebonyolítja. Egy családnál, aki 100 ezer forintot átutal a 220 ezer forintos bruttó átlagkeresetből, a banknak 100 forintjába kerül. Ez egy olyan összeg, ami a méltányos közteherviselés keretében elfogadható. A Magyar Nemzeti Bank tranzakciói illetékmentes lehet, valamint az államkincstáré is. Mentesülnek a magánszemélyek, ha maguknak utalnak." 

"5 millió forint felett cégek csak utalással fizethetnek. Döntöttünk a biztosítási adóról, aminek a részletei már ismertek."

"Ezekkel a lépésekkel Magyarország befejezi a költségvetés konszolidációját. Sorozatosan keresnek bennünket különböző uniós tagállamokból, hogy érdeklődjenek ezen új, izgalmas megoldások után. Megszorítások helyett növekedést segítő adókról beszélünk."

– Példátlan reálbérnövekedés volt tavaly, nem vezettünk be megszorító politikát – mondta Matolcsy. Megindulhat az ország a növekedés felé, így 2014-ben fogyasztási trendforduló is jöhet. Újságírói kérdés: Ki fogja fizetni az dókat? Átterhelik a cégek az új adókat? Matolcsy György válaszol: Azt gondolom, mind a bankok, mind a távközlései cégek megpróbálják átterhelni, de nem sikerül. Mert irtózatos nagy a verseny, és technikailag is nehéz. Lesznek ilyen kísérletek, de a verseny ezt nem engedi.

– Az államháztartás biztonságban lesz, ez jó a növekedésnek. A bankadó nem hatott közvetlenül a növekedésre. Az elmúlt 5 negyedévben 1400 milliárd forintos likviditásszűkítést hajtottak végre a bankok, elsősorban az anyabankok miatt. Lesz egyszerűsített kisvállalkozói adó. Az összes többi jövedelemtípusú adót a következő években lehet csökkenteni. Átállunk a fogyasztást terhelő adókra - fogalmazott a miniszter.

"A hamarosan kezdődő IMF tárgyalások kiterjednek a minimálbérre, és nem gazdasági kérdésekre is. Az első visszajelzések biztatóak, valami olyat keresnek, ami a munkahelyek és a növekedés felé visz. Nem szabad megszorító politikát folytatni, hanem úgy kell a költségvetést konszolidálni, hogy véglegesen, fogyasztási és jövedéki adókkal kell megtenni. Az EU déli sávjában a válság még hátra van. 2010 júniusában azt mondák: te nem görög vagy, hanem a görög utáni. Azóta feljöttünk a közép-európai országok végére."

– Minél előbb szeretnénk megállapodni az IMF-fel, melynek felétele a jegybank-törvény módosítása. Amikor a parlament erre pontot tesz, megkezdődnek a tárgyalások – mondta Matolcsy György. A 2012-es év a legnehezebb éve a magyar kazdaságnak, most féllábon, jövőre két lábon fogunk állni. Nem nyugszunk bele, hogy lassul Kína, az EU, megkísérlünk forrásbővítést végrehajtani, az export által húzott kelet felé nyitó piacok felé.

Véget ért a sajtótájékoztató.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. scott1 2012. május 12. 07:52
  „hahaha62
  A szép villachi (kisbetűvel) környezetbe nem nehéz magyar szót találni mivel emlékezetem szerint nagy település nem igazán van a környéken ezért ha négyen leültök valahol... de megnyugtatlak az elvándorlásunk már közel egy évtizedes, csak mi azon kevés uniós ország közé tartoztunk, akiknek a kormánya az ilyen jellegű adatgyűjtést valamiért "támogatta"...
  Fogalmam sincs mi értelme van annak, hogy dél-Ausztriába költözz, amikor egész nap a net előtt ülve, napi 18 órában a délmagyar cikkjeihez szólsz hozzá, a legtöbb esetben egyedüli hozzászólóként, vagy elsőként... ezt megtehetnéd egy cserepes sori garzonból is :D
  Tudod, csak az a baj, hogy az általad emlegetett 23 évből az általad felelőssé tettek 6 évet kormányoztak míg a "szentjeid" 13-t... persze lehet puffogni, de nem kellene elfelejteni, hogy a hitelválság alatt a legeladósodottabb ország vannak túlélőgyakorlaton, amibe természetesen az általad védettek vették fel a 80-90%-t (anno háborogtunk is miatta-ja bocs te láttál benne semmi kivetnivalót... :)
  Örülök, hogy jól érzed magad Ausztriába, nem is csodálkozok rajta, ugyanis nekik nem volt részük az elmúlt 65 évben abban a szerencsében, hogy azok kormányozzák, akik nálunk... nem is csoda, hogy jobban-nyugodtabban és biztonságosabban élnek... ez max csak neked lehet meglepő :D”
 • 78. hahaha62 2012. május 11. 13:42
  „73.scott1 2012.05.10. 20:15

  tudom-hogy jó érzés lehet a túlélési gyakorlat...csak az a baj-hogy már hunniában 23 éve tart..........és lehet puffogni-de bár lada és skoda korszak volt....az átlag akkor százszor jobban-nyugodtabban és biztonságosabban élt...a sok élősködő megneveléséről nem is beszélve!!!

  egészségetekre...felhörpintek egy frissen csapolt korsó VÖRÖS CSILLAGOS Heinekent az egészségetekre-és a kitartásotokra.......bár itt már lassan az egész falu maygarul fog beszélni......menekülnek ide a szép Villachi környezetbe!”
 • 77. tams 2012. május 11. 08:52
  „Az amnéziában, és fidess kórban szenvedők részére:

  "Igazat szólt Mádi képviselő: Tegnap még arról beszélt az ellenzéki párt lakásügyekért felelős politikusa, hogy az ingatlanadó később bevezethető, ma kiderült: a Fidesz nem indítja."

  "Emlékszünk még, mi történt a Fidesz 1998-as kormányra lépésekor. Akkor olyan szabályozás volt érvényben, amely a nyugdíjak emelését a bérekhez kötötte. Ez egyes években reálértékcsökkenést eredményezett mind az Antall-kormány, mind a Horn-kormány idején. Az 1997-től kezdődő kedvező helyzetben ezt a reálnyugdíjak emelkedésének kellett volna követnie. Az 1998-as kampányban a Fidesz azzal az ígérettel igyekezett szavazatokat szerezni az idősektől, hogy - szemben a megelőző kormányokkal - ő majd ,,megvédi a nyugdíjak reálértékét". Hogy ez a Bokros-csomag által megalapozott kedvező fejlődés éveiben (2000-ig) már nem pluszt, hanem mínuszt jelent, csak 1998 őszén derült ki, amikor a Fidesz lefelé módosította a nyugdíjemelés szabályait. ..."

  stb-stb... a végtelenségig!!! A jövőnket is eltűntették...

  No comment...”
 • 76. joy 2012. május 11. 07:05
  „A Föl! Szabad dúlás! óta a legaljasabb rablóbanda ült nyakunkra.

  Matolcsi nézze hülyének tükörpképét!
  Naná, hogy a szolgáltatók a kiszolgáltatottakkal fogják megfizettetni a különadókat, amit tették ezt eddig is!

  A napfényadót mikor vezetik be?”
 • 75. ossian33 2012. május 10. 20:41
  „65. scott1 2012.05.10. 15:33

  Nem a konkrét számadatokra gondoltam, hanem a vezérgondolatokra.
  JA, persze, a körülmények! Körülmények mindig voltak, meg lesznek is.”
 • 74. info 2012. május 10. 20:38
  „maholnap ott tartunk, ha kimegyek az utcára fizetnem kell érte.....van még ettől lejjebb?”
 • 73. scott1 2012. május 10. 20:15
  „70. hahaha62
  Látom már a "szolgálati közleményeket" is demokratikus koalícióban bonyolítjátok... persze a nagyobb konspiráció miatt még idegen nyelvet is felhasználtok :D Tisztára mint Max Otto von Stirlitz az orosz kém A tavasz 17 pillanatában, aki cirill betűkkel írta a jelentését Göringnek...”
 • 72. scott1 2012. május 10. 18:30
  „Na megint nem tudtam befejezni mert idő előtt valamiért elküldte magától!
  studyfy titeket az sem zavart amikor egy sikeres szomszédos ország szociál-demokrata vezetője azon poénkodott, hogy amit kormányzás címszó alatt ellehet rontani azt el is rontjátok... persze arról se beszélsz, hogy sokkal baloldalibb a mostani kormány programja mint az előzőé, ami után nem is meglepő, hogy Francois Hollande francia államfő az "agyon kritizált elképzelésekhez" sokkal közelebb álló új európai programot akar!
  Nála nagyobb hatalmú baloldali személyiséget nem is ismerek most Európában.
  Nem volt egy olyan gazdaságpolitikus a baloldalon, aki eddig konkrét elképzelésekkel állt volna elő. AZ IMF egyeztetések után futotta egy nyugdíj megadóztatásra, mert nem tud úgyse mit csinálni a kormány... egy ingatlanadóra, mert úgysem tud mást csinálni a kormány... egy nagymértékű leépítésekre mert úgysem tud mit csinálni a kormány... recesszió jóslatokra... és csak a napokban volt olyan aki felállt és azt mondta tévedtünk... Persze hozzátok ez nem jutott el még... marad a sárga csekk miatti hiszti!”
 • 71. hahaha62 2012. május 10. 18:20
  „14.szocsoba 2012.05.09. 17:37

  vigyázzzzzzzzzzzzzzz mert a TEK lecsap rád....lázításért....ezt egy diktátorában nem szabad írni!!!”
 • 70. hahaha62 2012. május 10. 18:16
  „55.X_Y 2012.05.10. 14:01

  Sei ruhig und komm die Geschwindigkeit geniessen!
  x6M 555ps.....shelby ´ 12 430ps ........lass sie "leben"....”
 • 69. scott1 2012. május 10. 18:09
  „studyfy titeket az sem zavart amikor egy sikeres szomszédos ország szociál-demokrata vezetője azon poénkodott, hogy amit kormányzás címszó alatt ellehet rontani azt ti el is rontjátok... persze arról se beszélsz, hogy sokkal baloldalibb a mostani kormány programja mint az előzőé, ami után persze nem is meglepő, hogy Francois Hollande francia államfő az "agyon kritizált elképzelésekhez" sokkal közelebb álló új európai programot akar! Ők pedig ismerik a büdzsé és gazdaságunk sarkalatos adatait. Nincs jobboldalon olyan gazdaságpolitikus, aki kiállna Matolcsy mellett. Csak nem mernek erélyesebben nyilatkozni, mert a "jobb kéz" tulajdonosa intézkedne.”
 • 68. studyfy 2012. május 10. 17:51
  „scott1, az nem zavar, hogy egyértelmű jobboldali közgazdászok is helytelenítik Matolcsy elképzeléseit? Járai, Bod Péter, Mellár, Chikán és sok esetben Csaba László is elképedve nyilatkozik erről a gazdaságpolitikáról. Ők pedig ismerik a büdzsé és gazdaságunk sarkalatos adatait. Nincs jobboldalon olyan gazdaságpolitikus, aki kiállna Matolcsy mellett. Csak nem mernek erélyesebben nyilatkozni, mert a "jobb kéz" tulajdonosa intézkedne.”
 • 67. scott1 2012. május 10. 17:28
  „Tényleg utoljára, mert már így szinte teljesen kifogytál a való érvekből...
  Általános ingatlanadóról volt szó, konkrétan emlékszem amikor az előző év végén megkérdezte a média az utca emberét, hadd ne idézzek... sőt állást foglaltak az osztrák bankok is, akik szerint is túlzottan nagy arányú (már-már egészségtelen) a magántulajdonú lakások aránya... akkor hangzott el a 3% is!
  A nyugdíjak megadóztatását a te pártod hozta a sajtó nyilvánossága elé, miután egyeztetett az IMF delegációjával a kormánnyal történő konzultációja előtt! Ne viccelj már, hogy erre sem emlékszel, nem is régen történt... ez az IMF követelései között mint Nyugdíjkiadások csökkentése alatt szerepelt ajánlásként.
  Még egyszer leírom nem az én bandám... és valóban, ha azt a több mint 900 ezer BAR listást nézem, akit összehoztatok csendben az évek alatt, ahhoz képest az a 200 ezer család akit megmentettek a kilakoltatástól... bár szerintem igenisis jelentős...

  Most távoznom kell, tehát csak azt tanácsolhatom, hogy próbáld meglátni a valóságot, töröld le a vörös színt, ami elvakít! És ajánlom, hogy tájékozódj, mivel éppen a napokban hallottam arról, hogy a megtisztult szocik egy nagyon profi gazdasági programot állítanak össze a német szociál-demokratákkal... amit halottam eddig belőle az kimondottan ígéretes, tanultak a saját hibáikból, elfelejtve a neoliberális tévutat amit olyan veszettül védsz még mindig, egy igazi modern baloldali program készül zemberezés, zorbánozás, narancsozás nélkül...

  Ennyit rólad-neked...”
 • 66. tams 2012. május 10. 16:58
  „64. scott1 2012.05.10. 15:24

  Tényleg utoljára, mert menthetetlen vagy...
  Az ingatlanadót a nagy ingatlanokra találták ki, és a csuti főnököd is helyeselte...
  A nyugdíjakat ők sarcolták meg az emelés elvételével az első regnálásuk első ténykedései közt! Ha jól emlékszem a szüleid is kaptak 13. hai nyugdíjat (tiszteld Őket sokkal jobban)- de nem a fidesstől... Most kik vesznek el minden kedvezményt mindenkitől (kivétel a holdudvar), mindezt sikertörténetkét beállítva, hülyének nézve 9200000 embert???
  A hitelesek nagyon nagyon kis hányada tudott váltani, a többiek a nincstelenség határán küzdenek, hogy be tudják fizetni a bandádnak az utolsó forintjaikat...
  És végül kik is szaladtak az EU-hoz aljas szemét módon kérni, hogy ne fogadják el a költségvetést, az autópályák elszámolása miatt???
  Én nem személyeskedtem az első kommentemben, de most azt kell írjam, hogy a jómodor tanulásánál semmibe vetted szegény szüleidet!!! :-( :-(

  Most távoznom kell, tehát csak azt tanácsolhatom, hogy próbáld melátni a valóságot, töröld le a narancs színt, ami elvakít!!!:-):-):-)

  Ennyit rólad-neked...”
 • 65. scott1 2012. május 10. 15:33
  „ossian33
  Te ajánlottad a figyelmembe azt a 2009-es videót... Milyen 3 évről beszéltem? Arról ami eltelt 2009 és 2012 között, nem gondolhatod komolyan, hogy van olyan kormány jelenleg Európában amely (ha még egyáltalán kormányoz) most a 2009-es tervei alapján kormányoz!!!”
 • 64. scott1 2012. május 10. 15:24
  „58. tams
  Nekem nincsenek kedvenceim... ugyanakkor emlékszem arra, milyen hevesen tapsoltatok évekig mire ez a helyzet így kialakult... hogy már nem az euró bevezetéséről beszéltünk, hogy a térség vezető gazdasága e a mienk... mindennél természetesebbnek vettétek a munkanélküliségünk vagy az államadósságunk megkétszerezését is, sőt akkor is mindenben csak nektek volt igazatok... :D
  Ki segített a hiteleseken? Miben is? - Hát nem is tudom melyik volt az az ellenzéki párt, amely elkeseredetten az unió elé vitte az ügyet, hogy a magyar kormány a bankokat is kötelezné az árfolyamkockázatból adódó veszteségekre... de arra is emlékszem, hogyan beszélték le ők és a sajtójuk az árfolyamrögzítésről az embereket, ha gondolod másolok be cikkeket és hozzászólásokat is tőletek, akik a többséget képviselik :DDD
  Újabb rablásnak tekinted az egy ezrelékes csekkadót, miközben a nyugdíjak adóztatása az ingatlanadó minden további nélkül elfogadható a számodra... vagy, ahogy már leírtam, csak a T..ecom csekkdíja éves szinten többszörös kiadást jelenthet egy családnak, mint az állami csekkadó, persze erről ugyanúgy nem veszel tudomást mint a tatabányai gyárról, nehéz is volna érvelni ellene, inkább narancs ködösítesz...
  Uniós államként, világgazdasági (hitel) válság alatt ne jöjjek más országokkal, mert itt élünk??? :DDD
  Időközik nyeréséről beszéltem!!! Nézzük már meg, hogy hányan szavaznak arra amit te képviselsz... szerintem Te se gondolod komolyan! Az, hogy ilyen kevesen vannak, abban nyakig benne vagytok, ez van ha veletek ellentétben nem amnéziás az ember...
  "Igen, nagyképű, pökhendi, gazember, és gerinctelen kormányunk van!!!" Persze emiatt lesz népszerűtlen egy kormány, de akkor milyen jelzőket használsz azokra amelyeket nap mint buktatnak meg... :DDD
  Munkahelyek! Örülök, hogy végre rácsodálkozol ugyanis évekig semmi kivetnivalót nem találtál abba, hogy megkétszereződött... most rácsodálkozva a világra látod a valós helyzetet, Isten hozott a való világba!!! Erről papoltunk évekig, de a tapsikálásotok miatt nem hallottátok...
  Dübörgünk :D Ne viccelj már! A dübörgő gazdaság az előző kormány szóhasználata volt... mint ahogy a Beindultunk nevű gazdasági program is, amely csak pár hónapot élt meg, mert még abban az évben az IMF-nél kötöttünk ki, mivel az államadósságunkat sem tudtuk már finanszírozni a piacról! Nézd meg a hiteles adatokat. Bár abban az időben elég hiányosan hozták nyilvánosságra...
  És legvégül, és utoljára: veled ellentétben nekem semmiféle örömet nem okozna veled ellentétben, ha ismét a te kormányod rabolná ki a lakosságot! A negyedmillás ingatlanadótokat sem fizetném szívesebben, a szüleim nyugdíjának adózását is el lehet felejteni... ezt a hülye is látja , csak Te nem!
  Ahogyan elnézem a komenteket ha csinálnék három nick nevet máris egálban lennénk...”
 • 63. ossian33 2012. május 10. 15:07
  „47. scott1 2012.05.10. 11:55
  "..melyik kormányzó erő az, aki ezeket 3 éve prognosztizálta, melyik az amelyik recessziót ígért 2012-re a választóinak???.. "
  Milyen 3 évről, meg körülményekről beszélsz? Már 2 éve a fidesz kormányoz!”
 • 62. tams 2012. május 10. 14:51
  „Remélem a Békemenet résztvevői július 1-től minden nap szétküldik egymás közt ezt az sms-t: "Segítsd a kormányt ezzel sms-el és ezzel a 2 forinttal. Küldd tovább legalább 10 embernek."”
 • 61. tams 2012. május 10. 14:49
  „Na ez a kormány:
  "A családi gazdaságok fejlődése mellett állt ki a Professzorok Batthyány Köre, amely csütörtöki közleményében ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a Nemzeti Földalap bérbeadási pályázatai révén meghirdetett földterületek zöme nagybirtokosoknak, nem pedig helyben lakó gazdáknak jutott."

  Ezeket kellene tapsikolni, éltetni???
  "A földterület zöme nagybirtokosoknak jutott, nem pedig a helyben lakó gazdáknak, családot alapító fiataloknak" - hangsúlyozza a szervezet.

  Csak a hülyék...”
 • 60. gondolom 2012. május 10. 14:41
  „A sok agya roggyant helyesli a plusz adókat,már ennyire hat a napsütés az agyukra .Miért nem a magas fizetésüeket,nagy vagyonnal rendelkezőket sarcolják? Ja, azok juttatták hatalomba a csűrhét? Mindent a köznép fizet meg,hiába ugatja kusza szem az ellenkezőjét.”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megélni 22 ezer 800 forintból?

A tartós munkanélküli még pár morzsát összegyűjthet a segélyen kívül. Tovább olvasom